În sfârşit, au fost interzise zborurile ruseşti în spaţiul aerian american

În sfârşit, au fost interzise zborurile ruseşti în spaţiul aerian american

Guvernul SUA a anunţat o interdicţie a zborurilor ruseşti în spaţiul aerian american, urmând măsuri similare luate de Uniunea Europeană şi Canada, după invazia Rusiei în Ucraina vecină.

”Anunţ că ne vom alătura aliaţilor noştri închizând spaţiul aerian american pentru toate zborurile ruseşti, izolând şi mai mult Rusia şi adăugând o presiune suplimentară asupra economiei sale”, a declarat Biden, în discursul său despre Starea Uniunii, citat de Reuters.

Ordinele Administraţiei Federale a Aviaţiei din cadrul Departamentului american al Transporturilor vor intra în vigoare până la sfârşitul zilei de miercuri şi vor suspenda operaţiunile tuturor aeronavelor deţinute, certificate, operate, înregistrate, închiriate sau controlate de, pentru sau în beneficiul unei persoane care este cetăţean rus.

ADVERTISING

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 7-a zi de război în Ucraina

WATCH LIVE: President Joe Biden’s 2022 State of the Union address | PBS NewsHour Special Coverage

Aceasta include zborurile de pasageri şi de marfă, precum şi zborurile regulate şi cele charter, ''închizând efectiv spaţiul aerian al SUA pentru toţi transportatorii aerieni comerciali ruşi şi alte aeronave civile ruseşti'', a precizat Departamentul Transporturilor.

Marţi seara târziu, United Airlines a anunţat că a suspendat temporar zborurile deasupra spaţiului aerian rusesc, alăturându-se altor mari transportatori americani care au luat această măsură după ce, săptămâna trecută, trupele ruseşti au pătruns în Ucraina.

ADVERTISING

United continuase să survoleze spaţiul aerian rusesc pentru a opera unele zboruri spre şi dinspre India în ultimele zile. Delta Air Lines, American Airlines şi United Parcel Service au confirmat săptămâna aceasta că au oprit zborurile deasupra Rusiei.

În ultimele zile, zborurile ruseşti au fost efectiv interzise în cea mai mare parte a destinaţiilor din SUA, din cauza interdicţiilor de utilizare a spaţiului aerian canadian şi european. Unele guverne străine s-au întrebat de ce Statele Unite nu au acţionat mai repede pentru a interzice avioanele ruseşti, la fel ca şi unii parlamentari americani.

ADVERTISING

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că Ucraina a comis un "genocid" în regiunea Donbas din estul Ucrainei, fără a prezenta dovezi, şi a declarat că invazia, numită "operaţiune specială" de către oficialii ruşi, a fost, prin urmare, justificată pentru a pune capăt acestui genocid.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇