STS a furnizat date greşite în formularele online. A încurcat intervalul orar în care nu avem voie să ieșim noaptea din casă, apoi s-a corectat

STS a furnizat date greşite în formularele online. A încurcat intervalul orar în care nu avem voie să ieșim noaptea din casă, apoi s-a corectat

STS a actualizat declarația pe proprie răspundere și adeverința angajatorului de pe platforma online, după ce restricția de circulație pe timp de noapte va a fost extinsă.

Doar că acestea conțin greșeli în ceea ce privește intervalul orar în care avem nevoie de formular pentru a ne deplasa pe timp de noapte.

UPDATE: STS a corectat înformațiile de pe cele două formulare.

Mai exact, în declarația pe proprie răspundere scria: ”declar pe proprie răspundere, cunoscând prevedirele articolului 326 din Codul Penal privind falsul în declarații, că mă deplasez în afara locuinței, în intervalul orar 22.00 - 06.00, din următorul/următoarele motive:”

declaratie-proprie-raspundere
Foto: STS (captură)

Însă în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă, în care a fost introdusă și această restricție, se precizează că ”Se propune menţinerea interdicţiei de circulaţie în toate localităţile, pentru toate persoanele, în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22.00-05.00, cu următoarele excepţii motivate de:”

ADVERTISING

În ceea ce privește adeverința pe care trebuie să o completeze angajatorul, la început scria aşa: ”De asemenea, se adeverește că persoana sus-numită desfășoară activitatea în cadrul organizației noastre, într-un interval care se suprapune cu cel cuprins între orele 23.00-05.00, la următoarea/următoarele adresă/adrese”.

adeverinta-angajator
Foto: STS (captură)

Ulterior, însă, în aceeași declarație apărea alt interval orar: ”Prezenta adeverință este valabilă pentru o perioadă de (…) zile (…) și a fost emisă pentru justificarea deplasării în intervalul orar 22.00 - 06.00”.

adeverinta-angajator2
Foto: STS (captură)

Noul model de declarație pe proprie răspundere, ce poate fi descărcat și printat, conține însă informații corecte.

ADVERTISING

Schimbarea orei de începere a interdicției de circulaţie pe timpul nopții a intrat în vigoare pe 14 martie, odată cu prelungirea starii de alertă în România.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇