Clotilde Armand vrea să schimbe numele străzii pe care se află Ambasada Belarusului în ”Roman Protașevici”

Clotilde Armand vrea să schimbe numele străzii pe care se află Ambasada Belarusului în ”Roman Protașevici”

Strada Tuberozelor din Sectorul 1 ar putea lua numele lui Roman Protașevici, jurnalistul disident, propunerea fiind susținută de primarul Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis, miercuri, că susţine propunerea profesorului Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus.

Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada…

Publicată de Clotilde Armand pe Miercuri, 26 mai 2021

Voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească strada Roman Protasevichi – numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit”, scrie Clotilde Armand, pe Facebook.

ADVERTISING

Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protașevici imprimat pe cărţile lor de vizită'', a spus proesorul Andrei Oișteanu.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă.

Un activist al opoziţiei din Belarus, Roman Protașevici, a fost reţinut imediat după aterizarea avionului la Minsk, iar ulterior a fost plasat în arest preventiv.

ADVERTISING

Regimul din Belarus, condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, şi-a atras critici dure la nivel internaţional după incidentul de duminică, riscând noi sancţiuni.

Pe același subiect, mai poți citi pe SpotMedia.ro și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇