Stelian Ion: România contribuie activ la elaborarea celui de-al doilea Raport privind Statul de Drept în UE

Stelian Ion: România contribuie activ la elaborarea celui de-al doilea Raport privind Statul de Drept în UE

România contribuie activ la exerciţiul de elaborare a celui de-al doilea Raport privind Statul de Drept în Uniunea Europeană, care va fi publicat de Comisia Europeană în cursul acestui an, a afirmat, joi, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Potrivit unui comunicat al MJ, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a participat la reuniunea informală a miniştrilor Justiţiei şi membrilor Comisiei Europene şi ai Parlamentului European care fac parte din familia politică RENEW.

„România a sprijinit ferm operaţionalizarea EPPO şi demersurile noastre probează acest fapt. Au fost numiţi primii 6 procurori europeni delegaţi, iar cadrul normativ pentru aplicarea Regulamentului EPPO este în vigoare. De asemenea, contribuim activ la exerciţiul de elaborare a celui de-al doilea Raport privind Statul de Drept în Uniunea Europeană, care va fi publicat de Comisia Europeană în cursul acestui an. Respectarea principiilor statului de drept este vitală pentru consolidarea democraţiilor din statele noastre‘, a declarat Stelian Ion, citat în comunicat.

ADVERTISING

Polonia şi Ungaria atacă legarea fondurilor europene de statul de drept, la Curtea de Justiţie a UE

La discuţii au luat parte Didier Reynders, comisarul pentru Justiţie, miniştrii Justiţiei din Finlanda, Estonia, Belgia, Lituania, precum şi membri ai Parlamentului European, printre care Ramona Strugariu, membră în Comisia LIBE a Parlamentului European.

"Intervenţiile au constat în prezentarea poziţiilor naţionale pe subiecte care se regăsesc pe agenda Consiliului JAI: operaţionalizarea Parchetului European, Mecanismul privind Statul de Drept, respectarea Cartei Drepturilor Fundamentale", menţionează sursa citată.

Ministrul Justiției: Contribuim activ la elaborarea celui de-al doilea Raport privind Statul de Drept în Uniunea...

Posted by Ministerul Justiției on Thursday, March 11, 2021
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇