Steagul azer a fost înălțat în Nagorno-Karabah (Foto)

Steagul azer a fost înălțat în Nagorno-Karabah (Foto)

Preşedintele azer Ilham Aliev a înălţat duminică drapelul naţional azer în capitala fostei regiuni separatiste Nagorno-Karabah, după ce luna trecută enclava, care era populată majoritar de etnici armeni, a fost readusă sub controlul Azerbaidjanului în urma unei operaţiuni militare rapide a armatei azere.

„Preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev, a înălţat drapelul naţional al Republicii Azerbaidjan în oraşul Khankendi şi a rostit un discurs”, a indicat biroul preşedinţiei de la Baku, citat de AFP și Reuters.

İlham Əliyev Xocalı şəhərində və Əsgəran qəsəbəsində Azərbaycan Respublikasının Dövlət Bayrağını ucaldıb.https://president.az/az/articles/view/61590

Publicată de Ilham Aliyev pe Duminică, 15 octombrie 2023

Reşedinţa regiunii Nagorno-Karabah este cunoscută drept Khankendi de azeri şi Stepanakert de armeni.

ADVERTISING

În luna septembrie, Azerbaidjanul a lansat o ofensivă militară în regiunea contestată, forţând capitularea autoproclamatei 'Republici Arţah', care nu este recunoscută pe plan internaţional, şi plecarea majorităţii celor 120.000 de etnici armeni în Armenia.

Regiunea Nagorno-Karabah este recunoscută internaţional ca parte a Azerbaidjanului, dar până recent era populată majoritar de etnici armeni.

În 2020, Azerbaidjanul a obţinut câştiguri teritoriale semnificative în timpul unui război care a durat şase săptămâni şi s-a soldat cu mii de morţi de ambele părţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇