Starețul Mănăstirii Stânișoara a murit de Covid-19, după o întâlnire cu călugării de la Cozia

Starețul Mănăstirii Stânișoara, din județul Vâlcea, a murit din cauza Covid-19, după ce a participat la o întâlnire cu călugării de la Mănăstirea Cozia.

Părintele arhimandrit Laurenţiu Popa a fost confirmat cu noul coronavirus la data de 27 iulie și, apoi, pentru că starea sa s-a agravat, a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti unde a și decedat, informează gazetavalceana.ro.

Amintim că autorităţile de sănătate publică din judeţul Vâlcea au decis închiderea pentru 14 zile a Mănăstirii Cozia, după ce un călugăr a fost diagnosticat cu COVID-19.

ADVERTISING

Acesta este cel de-al doilea caz în care un reprezentant de seamă al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) moare din cauza COVID-19, după decesul lui ÎPS Pimen.

Coronavirus în biserici și mânăstiri

Despre respectarea normelor de protecție în biserici au fost numeroase dezbateri. Au existat mai multe biserici, dar și credincioși care nu au respectat restricțiile.

Astfel de situații au dus la crearea de focare de COVID. De exemplu, în luna iulie, la Turda, 15 persoane s-au infectat după ce au participat la o adunare religioasă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, deși autorităţile sanitare au propus folosirea de linguriţe şi pahare de unică folosinţă, pentru a evita răspândrea pandemiei, Patriarhia a insistat că Sfânta Împărtășanie se va face, potrivit tradiţiei liturgice, dintr-un singur Potir sfinţit şi cu o singură linguriţă sfinţită.

Cu toate acestea, au existat și lăcașuri de cult care s-au adaptat situației, cum ar fi Mănăstirea Nicula care a anunțat că hramul de Sfânta Maria nu va mai implica un pelerinaj de o zi, ci se va desfășura de-a lungul a trei zile, astfel încât credincioșii să nu se înghesuie și să fie în siguranță la slujbele în aer liber.

ADVERTISING

Citește și:

BOR l-a ales pe urmașul lui Pimen. Cine este Calinic Botoşăneanul, noul arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor

”Nu s-a mai auzit ca cei sănătoși să cheme șobolanii ciumei să moară în orașul lor” - cum explică academicieni și teologi coronavirusul

Patriarhia: Sfânta Împărtășanie se va face dintr-un singur Potir sfinţit şi cu o singură linguriţă sfinţită


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇