Focar de COVID-19 la Turda: 15 persoane s-au infectat după ce au participat la o adunare religioasă

Focar de COVID-19 la Turda: 15 persoane s-au infectat după ce au participat la o adunare religioasă

15 persoane din oraşul Turda, judeţul Cluj, s-au infectat cu noul coronavirus după ce au participat la o adunare religioasă.

„Din informațiile pe care le avem, toate persoanele depistate pozitiv au participat săptămâna trecută la o adunare religioasă care a avut loc în comunitate, pe strada Margaretelor. Astfel, s-a dispus și dezinfectarea sălii în care a avut loc adunarea. Recomandăm cetățenilor să evite contactul cu această zonă și să respecte cu strictețe măsurile de igienă și de distanțare socială.

ADVERTISING

Este important ca populația să înțeleagă că ne confruntăm cu un real pericol și luăm toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea virusului în alte zone din oraș. Vă rugăm insistent să dați dovadă de responsabilitate! Dacă aveți simptome, nu circulați și nu expuneți și alte persoane. Sunați la medicul de familie sau la 112. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur!”, a transmis Primăria Turda, potrivit Făclia de Cluj.

14 focare de COVID-19 în Prahova: Explicațiile pentru creșterea semnificativă a numărului de cazuri

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cinci focare de COVID-19 în județul Vâlcea, inclusiv în centre DGASPC

După acest incident s-a luat decizia ca toate adunările publice să fie interzise în Turda, pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu COVID-19.

Preotul de la mănăstirea din Suceava unde s-a ținut slujbă cu biserica arhiplină a fost amendat cu 500 de lei

„În momentul de față, legea nu permite luarea unor măsuri mai dure, astfel că nu se poate interzice ieșirea persoanelor din comunitate și nu se poate impune izolarea, motiv pentru care recomandăm ferm să reduceți deplasările în această perioadă.

ADVERTISING

În contextul focarului de infecție cu coronavirus de pe strada Margaretelor din Turda, primăria a dispus anularea Festivalului de Folclor. Totodată, nu vor mai fi permise nici un fel de adunări publice”, a mai transmis Primăria.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇