14 focare de COVID-19 în Prahova: Explicațiile pentru creșterea semnificativă a numărului de cazuri

14 focare de COVID-19 în Prahova: Explicațiile pentru creșterea semnificativă a numărului de cazuri
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Dan Decebal, a declarat, vineri, că în judeţ sunt 14 focare de COVID-19, însă numărul mare de cazuri raportate în ultimele 24 de ore nu are legătură cu acestea, ci cu testările pe care le fac angajatorii şi cu cele pe care şi le fac persoanele care vor să plece în vacanţă.

„Este o răspândire destul de mare comunitară. Ca şi număr de focare, astăzi avem 14, dar numărul mare pe care l-am raportat astăzi nu are legătură cu niciunul dintre focare. Sunt foarte multe teste care sunt transmise DSP-ului de către angajatori sau angajaţi care au fost supuşi testării în vederea asigurării condiţiilor de muncă, iar ca număr în ordine ar fi testele efectuate de persoanele fizice care au vrut să plece în vancaţă, destul de multe, şi care cu această ocazie au constatat că sunt pozitive. Acestea două sunt motivele principale pentru care astăzi avem un număr atât de mare de cazuri raportate”, a spus directorul interimar al DSP Prahova.

ADVERTISING

Judeţul Prahova a raportat, vineri, 73 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, numărul total al celor testaţi pozitiv până acum fiind de 993 de persoane.

Evoluție-cazuri-Prahova-COVID-19
Sursă: graphs.ro

În acest context, prefectul Cristian Ionescu a transmis un mesaj în care îndeamnă la respectarea regulilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

"Am făcut nenumărate apeluri către dumneavoastră la respectarea acelor reguli minime care ne pot ţine departe de COVID-19 atât pe noi, cât şi pe ai noştri: purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor, dar şi a spaţiilor comune. De asemenea, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică, am constatat că, zilnic, avem persoane care optează să se externeze deşi sunt confirmate cu noul coronavirus, expunându-i pe cei apropiaţi, şi nu numai, la un risc enorm. Câteva zile de internare sau câteva zile de izolare la domiciliu trec, însă pierderea unei persoane apropiate, infectată din neglijenţă, lipsă de răbdare sau neîncrederea în existenţa acestei boli, nu mai poate fi compensată în vreun fel. Este o luptă grea, dar la care trebuie să participăm şi să luptăm cu toţii", a transmis prefectul.

ADVERTISING

Citește și: De ce explodează Covid?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇