Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile

Guvernul a decis azi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, pe teritoriul României, începând cu 10 septembrie, a anunțat premierul Florin Cîțu.

”Am aprobat hotărârea prin care se prelungește starea de alertă pe teriroriul României cu 30 de zile. Suntem în pandemie, este necesară prelungirea.

Nu există modificări, singura modificare este că pentru testele antigen prelungim valabilitatea de la 24 la 72 de ore”, a explicat premierul.

Totodată, el a precizat că a vorbit cu ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și au decis să mărească numărul paturilor de la ATI și să fie accelerată campania de vaccinare.

ADVERTISING

Anterior, Comitetul National pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi propunerea prelungirii stării de alertă pe teritoriul României.

”Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2021”, se arată într-un comunicat.

Printre altele, se propune menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, sau în alte zone cu potențial de aglomerare, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, CNSU a propus menținerea testării săptămânale a personalului de îngrijire şi asistență, a personalului de specialitate şi auxiliar care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale de îngrijire şi asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii şi adulți, cu şi fără dizabilități, precum şi pentru alte categorii vulnerabile.

România a intrat în stare de alertă în 15 mai 2020, iar de atunci măsura s-a prelungit lunar.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇