Spațiul aerian de deasupra lacului Michigan, închis din motive de „apărare națională”

Spațiul aerian de deasupra lacului Michigan, închis din motive de „apărare națională”

Spaţiul aerian deasupra lacului Michigan, în nordul Statelor Unite, a fost închis duminică temporar din motive de „apărare naţională”.

Anunțul a fost făcut de Autoritatea americană pentru aviaţie civilă (FAA), relatează Reuters şi AFP. Notificarea transmisă de FAA avertizează piloţii care încalcă restricţia că ar putea fi interceptaţi şi arestaţi.

Mai târziu, FAA a revenit cu un nou anunţ în care afirmă că a "închis pentru scurt timp o parte a spaţiului aerian deasupra lacului Michigan pentru a susţine activităţile Departamentului Apărării". "Spaţiul aerian a fost redeschis", a precizat în final aceeaşi autoritate.

ADVERTISING

Decizia survine după ce trei obiecte zburătoare - dintre care unul a fost descris de SUA drept un balon spion al Chinei au fost doborâte în ultima săptămână deasupra Statelor Unite şi Canadei.

Spaţiul aerian al statului american Montana a fost de asemenea închis temporar, sâmbătă, dar un avion de vânătoare ridicat de la sol pentru a elucida o "anomalie radar" nu a identificat niciun obiect zburător.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇