Situație dramatică într-un oraș carantinat din China. Oamenii au rămas fără mâncare și dau la schimb țigări, gadgeturi și tampoane (Video)

Situație dramatică într-un oraș carantinat din China. Oamenii au rămas fără mâncare și dau la schimb țigări, gadgeturi și tampoane (Video)

Situația în oraşul chinez Xi’an, aflat în carantină din cauza Covid, este dramatică. Oamenii au rămas fără alimente și au început să facă trocuri pe rețelele de socializare.

Aceștia dau la schimb chiar și gadgeturi, pentru a face rost de mâncare, scrie BBC.

Aproximativ 13 milioane de persoane au fost închise în casele lor din 23 decembrie și nu pot pleca să cumpere alimente.

Autoritățile le-au oferit hrană gratuită, dar unii chinezi au spus că rezervele lor s-au epuizat sau că nu au primit încă ajutoare.

ADVERTISING

Postările pe site-ul de socializare Weibo arată cum oamenii schimbă țigări pe varză, lichid de spălat vase pe mere și tampoane igienice pentru o grămadă mică de legume.

Într-un clip se vede cum un bărbat încearcă să schimbe consola Nintendo Switch pentru un pachet de tăiței instant și două chifle.

„Oamenii schimbă lucruri între ei, pentru că nu mai au suficientă mâncare”, a declarat un rezident pe nume Wang pentru Radio Free Asia.

Postul de știri a mai arătat că un alt bărbat a vrut să schimbe un smartphone și o tabletă pentru o pungă de orez.

ADVERTISING

„Cetăţenii neajutoraţi au ajuns în era trocului - cartofii sunt schimbaţi cu tampoane”, a spus un utilizator Weibo, în timp ce altul a descris situația ca o „întoarcere la era primitivă”.

Unii sunt totuși mai optimiști și impresionați de amabilitatea vecinilor de a-și împărți proviziile cu ei.

Xi'an se află în epicentrul actualului focar de Covid din China, iar autoritățile locale au adoptat măsuri drastice care au atras critici puternice.

Autoritățile vor să meargă pe strategia ”Covid zero”, în care încearcă să elimine virusul din oraș.

ADVERTISING

Marți, un al doilea oraș a intrat în carantină, după detectarea a trei cazuri asimptomatice.

Aproximativ 1,1 milioane de locuitori din Yuzhou - un oraș situat la 500 km (310 mile) distanță de Xi'an - vor trebui acum să rămână în casele lor.

Măsurile stricte vin înaintea Anului Nou Chinezesc și a Jocurilor Olimpice de iarnă, care vor avea loc la Beijing luna viitoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇