Patru persoane care au încălcat restricțiile Covid în China, umilite public şi forţate să defileze încătuşate (Video)

Patru persoane care au încălcat restricțiile Covid în China, umilite public şi forţate să defileze încătuşate (Video)

Patru persoane acuzate de încălcarea reglementărilor împotriva Covid-19 implementate în provincia autonomă Guangxi (sud), în apropierea frontierei cu Vietnamul, au fost obligate să defileze la Jingxi, îmbrăcate în combinezoane integrale şi cu mâinile legate la spate, în cătuşe.

Potrivit unor înregitrări video postate pe Twitter, fiecare suspect, ţinut de câte doi poliţişti, purta pe piept o pancartă pe care erau imprimate numele şi o fotografie.

Cei patru au defilat marţi în faţa unei mulţimi numeroase de locuitori, poliţişti şi militari.

ADVERTISING

Acest tip de umilire publică aminteşte de epoca ”Revoluţiei Culturale” (1966-1976) şi este, în principiu, interzisă în China din 2010.

Autorităţile din provincia autonomă Guangxi au reluat această umilire publică în august, în cadrul unor măsuri ”disciplinare” împotriva celor care încalcă reglementările împotriva Covid-19 în regiune.

Cele patru persoane pedepsite marţi sunt acuzate de faptul că au adus ilegal în China migranţi, încălcând închiderea frontierei chineze.

Această paradă terifiantă a fost denunţată în alte regiuni ale ţării, iar un cotidian de la Beijing a catalogat-o drept o ”gravă atingere adusă spiritului statului de drept”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇