Singurul câine de salvare montană din Prahova a fost lovit de o turistă

Singurul câine de salvare montană din Prahova a fost lovit de o turistă

Carp, singurul câine de salvare montană din Prahova, a fost lovit de o turistă, dezvăluie Sergiu Frusinoiu, membru al singurei unități canine a Salvamont Prahova.

El a povestit pe Facebook întâmplarea: o turistă s-a speriat de câine și l-a lovit, chiar dacă a fost atenționată înainte că un câine se îndreaptă spre ea!

„Astăzi, Carp a fost lovit de un pantof roz. (...)

Astăzi am ieșit la o alergare cu Carp pe Jepii Mici la urcare și Jepii Mari la coborâre. Carp, cel mai bun prieten al meu dar și colegul meu, când alergăm, este cu câțiva metri în fața mea. De obicei, oamenii, când îl văd, se bucură și încearcă să interactioneze cu el. Astăzi nu a fost ca de obicei, la coborârea pe Jepii Mari, am întâlnit o domniță însoțită de doi flăcăi la care am strigat din timp să nu se sperie de cățel deoarece vegetația abundentă nu îl lăsa să se vadă decât când era foarte aproape.

Domnița, cea avertizată în prealabil, se sperie inexplicabil și îi aplică un șpiț în burtă, aruncându-l în jnepenii care l-au salvat de o cadere potențial fatală. Am dat din cap dezaprobator și mi-am continuat alergarea, oprindu-mă dupa ceva zeci de metri pentru a-l pupa”, a scris pe contul său de Facebook salvatorul montan.

Sfat pentru cei slabi de înger

În acest context, el îi îndeamnă pe cei cărora le este frică de munte să nu se mai încumete la drum:

„Unde vreau să ajung este: dacă esti terifiat de munte și trebuie să sufli in vuvuzele non stop, sa asculti muzică în boxe portabile și să lovești animale doar că iți e frică de tot ce mișcă, te rog, stai acasă sau gaseste-ți altă activitate. Muntele nu e de tine și e ok!”, se mai arată în postare.

Sergiu Frusinoiu a explicat și de ce nu s-a oprit să se certe cu cei trei:

„Cu siguranță voi fi întrebat de ce nu m-am oprit la cei trei iar răspunsul este: cu siguranță totul ar fi degenerat în violență și aș fi fost nevoit să mă apăr ceea ce, cu siguranță, nu ar fi făcut cinste însemnelor de pe tricoul meu roșu și s-ar fi opus eticilor mele personale la adresa locului meu de munca.

P. S. În viitor mă aștept să fiu îmbăiat cu spray de urs, și eu și Carp, luând în considerare că regimul de vânzare ale acestora este același ca și al deodorantului”, conchide postarea din mediul online.

Astăzi, Carp a fost lovit de un pantof roz.Totdeauna am fost apărătorul așa-zișilor "pantofari", am empatizat cu...

Publicată de Sergiu Frusinoiu pe Luni, 30 august 2021


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇