Sindicatul Europol: Nu s-a învățat nimic din tragedia de la Colectiv. Cine îi salvează pe salvatori?

Sindicatul Europol: Nu s-a învățat nimic din tragedia de la Colectiv. Cine îi salvează pe salvatori?

Nu s-a învățat nimic din tragedia de la Colectiv, acuză sindicatul polițiștilor Europol, după ce 26 de pompieri au fost răniți, unii grav, în exploziile succesive care au avut loc la stația GPL din Crevedia.

„Suntem alături de colegii noștri pompieri care îsî riscă viața și se luptă cu flăcările în dezastrul ce a avut loc în această seară la Crevedia”, se arată într-o postare a sindicatului Europol, însoțită cu o poză cu unul dintre pompierii răniți.

Suntem alături de colegii noștri pompieri care îsî riscă viața și se luptă cu flăcările în dezastrul ce a avut loc în…

Publicată de Sindicatul Europol pe Sâmbătă, 26 august 2023

„El este unul dintre cei 26 de pompieri răniți în exploziile ce au avut loc în timp ce se afla în misiune. Doi dintre pompierii răniți sunt intubați și vor fi transferați de urgență în Belgia, pentru a avea o șansă la viață. De asemenea, un coleg polițist a fost rănit in aceste explozii, acesta fiind transportat la un spital din București”, se arată în postarea sindicatului Europol.

ADVERTISING

Polițiștii susțin că „nu s-a invățat nimic, absolut nimic din tragedia de la Colectiv, numărul paturilor pentru cei cu arsuri grave fiind de 24, insuficient pentru o asemenea deflagrație”.

Ei se întreabă cine îi salvează pe salvatori, în aceste condiții? „Mulți spun că pompierii sau polițiștii au salarii și pensii speciale. Ajunge să ai o singură intervenție în 30 de ani de activitate, care să îți marcheze pentru totdeauna destinul, așa cum au avut și colegii în această seară”.

O explozie puternică a avut loc sâmbătă seara la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Deflagrația a fost urmată de un incendiu masiv. În urma primei explozii, șapte persoane au fost rănite grav, dintre care patru intubate și una decedată.

ADVERTISING

Ulterior a mai avut loc o explozie puternică, a explodat o cisternă, care a dus la rănirea a 26 de pompieri, din care unul este intubat și alte victime civile. În total sunt 46 de victime în spitalele din București în acest moment, potrivit unei statistici pe spitale furnizată de Ministerul Sănătății.

În continuare, intervenția este foarte dificilă și nu este exclus riscul unei alte explozii.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Populaţia a fost evacuată pe o rază de peste 1 km, fiind evacuați peste 3.000 de oameni din casele lor. Traficul pe DN 1A este blocat complet.

ADVERTISING

S-a format și o celulă de criză la MAI și una la Ministerul Sănătății, 12 spitale din București și 2 din țară sunt pregătite să primească răniții.

S-a decis ca 4 pacienți să fie transferați în această noapte în spitale din afară, 2 în Belgia și 2 în Italia. A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇