Sindicaliștii au protestat în fața Guvernului. Ce promisiuni au primit de la Ciucă (Foto)

Sindicaliștii au protestat în fața Guvernului. Ce promisiuni au primit de la Ciucă (Foto)

Membrii structurilor Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian au protestat miercuri, timp de 3 ore, în faţa Guvernului.

La miting au participat reprezentanţi din sectoarele transporturi, infrastructură, sănătate, educaţie, energie, industria de apărare, energie, minerit, televiziuni, navigatori, aeroporturi, poliţişti şi vameşi, militari, gospodărirea apelor şi altele.

O delegaţie a sindicaliştilor a fost primită la Guvern de către premier şi ministrul Muncii. La finalul discuțiilor, Maxim Rodrigo, vicepreşedintele CSN Meridian, a declarat că Nicolae Ciucă a promis că va rezolva revendicările din sectorul feroviar, cum ar fi creşterea salariilor şi acordarea contribuţiilor de la bugetul de stat.

ADVERTISING

"Am expus toate revendicările noastre, iar premierul ne-a asigurat că va rezolva problemele care ţin de Guvern. Este vorba despre acordarea compensaţiei reale pentru transportul feroviar, care să ţină cont de creşterile de preţuri la energie şi carburanţi, precum şi de gratuitatea acordată refugiaţilor ucraineni.

De asemenea, s-a angajat să urgenteze aplicarea unei hotărâri de guvern privind prestarea de servicii în sectorul feroviar de călători", a susţinut liderul sindical.

Potrivit acestuia, premierul a promis şi aplicarea Legii privind statutul personalului feroviar, care prevede indexarea cu inflaţia a salariilor angajaţilor din acest sector, respectiv cu 12% în acest an, precum şi o majorare de 23% de la 1 ianuarie 2023.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Restul revendicărilor vor fi discutate cu miniştrii de resort. "Dacă nu vor fi respectate aceste promisiuni, sindicatele vor continua acţiunile de protest", a mai spus Maxim Rodrigo.

BUCURESTI - PIATA VICTORIEI -  PROTEST - SINDICATE
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
BUCURESTI - PIATA VICTORIEI -  PROTEST - SINDICATE
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
BUCURESTI - PIATA VICTORIEI -  PROTEST - SINDICATE
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Membrii structurilor Confederaţiei Sindicale Naţionale (CSN) Meridian au protestat pentru a cere respectarea statului de drept şi a legilor adoptate de Parlament, precum şi pentru rezolvarea unor revendicări sociale care au fost semnalate în mod repetat autorităţilor competente, dar fără rezultate concrete din partea acestora.

ADVERTISING

Inflaţia şi preţurile mari pentru produsele de bază, pentru energia electrică şi termică, pentru asigurările obligatorii, îngroapă românii în facturi insuportabile, făcând viaţa imposibilă în România pentru oamenii care trăiesc doar dintr-un salariu muncit cinstit sau din pensie, au spus sindicaliștii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇