Ședință de guvern cu mii de protestatari la poarta Palatului Victoria. Ministrul Muncii a fost huiduit (Video)

Ședință de guvern cu mii de protestatari la poarta Palatului Victoria. Ministrul Muncii a fost huiduit (Video)

Câteva mii de sindicaliști din BNS protestează miercuri în Piața Victoriei, nemulțumiți de lipsa măsurilor guvernamentale de susținere în fața scumpirilor și a crizelor de tot felul cu care ne confruntăm.

Protestatarii cer aplicarea legii salarizării, dar și respectarea promisiunilor făcute de guvernanți privind ajutoarele care vor fi acordate pentru a traversa cu bine această perioadă dificilă, după doi ani de pandemie și în plină criză energetică și umanitară, generată de războiul din Ucraina.

Publicată de Blocul National Sindical pe Miercuri, 6 aprilie 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a coborât din Palatul Victoria în mijlocul protestatarilor și a urcat la tribună, pentru a le vorbi, dar a fost huiduit, manifestanții fiind neîncrezători în promisiunile repetate ale guvernanților, după ce coaliția de la putere a amânat pentru doua săptămâni acordarea de vouchere angajaților, ca să facă față scumpirilor, relatează Realitatea TV.

bns-budai
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Protestatarii spun că prețurile în România au crescut și sunt la nivel european, dar veniturile nu sunt, de aceea, ei cer Guvernului să ia masuri care să asigure securitatea alimentară și financiară.

Publicată de Blocul National Sindical pe Miercuri, 6 aprilie 2022

În programul protestului BNS figurează, la amiază, un marș către Piața Constituției.

ADVERTISING

În paralel, premierul Ciucă a deschis ședința de guven, anunțând că astăzi vor fi adoptate o serie de măsuri privind creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, va fi suplimentat bugetul pentru progamul Anghel Saligny cu 15,5 miliarde de lei și va fi adoptat ”un act normativ prin care vom proteja economia și locurile de muncă”, printr-o indemnizație acordată ca ajutor pentru perioada pandemiei.

Tot azi, Guvernul va adopta o serie de acte din domeniul Mediului, incendiile necontrolate urmând să fie incluse la categoria infracțiuni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇