Sibiul a intrat de azi în carantină. Deși i s-a cerut demisia, directorul Spitalului de Urgenţă a rămas în funcție

Sibiul a intrat de azi în carantină. Deși i s-a cerut demisia, directorul Spitalului de Urgenţă a rămas în funcție

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, Liliana Coldea, nu a renunţat la funcţie, deşi vicepremierul Raluca Turcan a declarat, vineri, că îi aşteaptă demisia, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Decebal Todăriţă.

"În momentul de faţă, doamna conferenţiar doctor Liliana Coldea se află la serviciu şi îşi exercită în continuare funcţia de manager", a declarat Decebal Todăriţă.

Vicepremierul Raluca Turcan anunţa, vineri, că directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, a demisionat şi că aşteaptă şi demisia directorului SCJU Sibiu, Liliana Coldea.

Totodată, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, de vineri, că SCJU Sibiu ar urma să fie controlat de Ministerul Sănătăţii, pentru a se verifica cum s-a procedat în cazul pacienţilor COVID-19.

Liliana Coldea ocupă funcţia de director al SCJU din luna mai. Atunci a fost organizat un concurs pentru postul de director general al spitalului sibian, la care s-a prezentat doar ea.

Schimbarea din funcţie a directorului general al spitalului sibian se poate face fie dacă acesta demisionează, fie dacă este demis de către Consiliul Judeţean, în baza unui raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

Sibiu, prima zi de carantină

Muzeul Naţional Brukenthal şi Muzeul ASTRA şi-au sistat orice activitate cu publicul începând de luni, până la finalul lunii noiembrie, după ce Sibiul şi alte trei localităţi din zonă au intrat în carantină pentru două săptămâni, potrivit reprezentanţilor celor două instituţii de cultură.

"Stimaţi colegi şi colaboratori, pe această cale vă aducem la cunoştinţă că începând (...) din 16.11.2020, până la sfârşitul acestei luni, 30.11.2020, Muzeul ASTRA va sista orice acţiune destinată publicului. Măsura vine ca urmare a faptului că Sibiul şi alte trei localităţi din zonă intră în carantină în acelaşi interval, decizie luată de autorităţi tocmai pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Aşa cum am demonstrat de fiecare dată, pentru instituţia noastră sănătatea vizitatorilor, dar şi a angajaţilor Muzeului, este primordială", a transmis purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA, Cosmin Călinescu.

La Muzeul Naţional Brukenthal se face curăţenie şi dezinfecţie generală.

"Muzeul Naţional Brukenthal este închis începând de luni, pentru curăţenie şi dezinfecţie generală", a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul de Marketing al Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Chituţă.

Măsura carantinării s-a luat pentru municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr, din cauză că judeţul Sibiu înregistrează în continuare cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 din România, de 8,32 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: