Putin, lăsat din nou să aștepte de Erdogan, face rotocoale, într-un echilibru precar (Video)

Putin, lăsat din nou să aștepte de Erdogan, face rotocoale, într-un echilibru precar (Video)

Vladimir Putin a fost din nou pus în situația jenantă de a-l aștepta pe Recep Erdogan înaintea unei întrevederi la summit-ul regional din Kazahstan.

Nevoit să aștepte, președintele Rusiei a încercat să dea impresia că este ocupat în cele două minute interminabile care s-au scurs până când Erdogan și-a făcut apariția la întâlnirea din cadrul summit-ului Conferinței privind cooperarea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA), de la Astana.

Putin a fost filmat în timp ce își consulta notițele pentru discuțiile cu Erdogan. Un comentator a remarcat pe Twitter echilibrul destul de precar al liderului rus în timp ce acesta aștepta în picioare.

Liderul de la Kremlin s-a învârtit apoi de câteva ori prin sală cu mâinile în buzunar și a afișat o expresie relaxată în timp ce vorbea cu unul dintre consilierii săi.

ADVERTISING

În cele din urmă, Erdogan a intrat în sală, iar Putin și-a încheiat sacoul și i-a întins mâna președintelui turc, după care a urmat momentul fotografiei oficiale.

Este a treia oară când președintele turc apelează la acest mod neprotocolar de a se prezenta la o întâlnire cu Putin, punându-l într-o situație delicată. În 2016, la Istanbul, Erdogan l-a lăsat să aștepte un minut și 30 de secunde.

În luna iulie, la o întrevedere în Teheran, Putin l-a așteptat în picioare aproape un minut pe Erdogan.

Putin a fost pus într-o situație jenantă și în luna septembrie, la Summit-ul din Uzbekistan, la care au participat președinții mai multor state din Asia și Orient. El s-a nimerit înghesuit pe o canapea între președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, și președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, în timp ce Erdogan stătea impunător pe un scaun înalt, așezat în capul mesei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇