Severodonețkul rezistă, dar costul uman este înspăimântător. Zelenski: Avem de-a face cu Răul absolut

Severodonețkul rezistă, dar costul uman este înspăimântător. Zelenski: Avem de-a face cu Răul absolut

„Costul uman” al bătăliei de la Severodoneţk, un oraş strategic din estul Ucrainei, este „înspăimântător”, a declarat luni preşedintele Volodimir Zelenski, în contextul în care ruşii şi-au întărit controlul acolo în ultimele zile fără a reuşi, totuşi, să cucerească în întregime această localitate.

„Costul uman al acestei bătălii pentru noi este foarte mare. Este chiar înspăimântător. Bătălia pentru Donbas va rămâne cu siguranţă în istoria militară drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa”, a subliniat preşedintele ucrainean.

ADVERTISING

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că până la 100 de soldaţi ucraineni sunt ucişi şi 500 răniţi în fiecare zi în luptele cu armata rusă.

„Avem de-a face cu Răul absolut. Nu avem de ales decât să mergem înainte şi să ne eliberăm ţara", a comentat Zelenski luni seară.

Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului să furnizeze „mai multe arme" armatei ucrainene, într-un moment în care trupele Moscovei controlează cea mai mare parte a Severodoneţkului şi continuă să lovească artileria ucraineană.

ADVERTISING

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a transmis ca răspuns că SUA și aliații vor asigura Ucrainei toate armele de care are nevoie să învingă Rusia.

Ziua 111 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇