Șeful DGIPI are în declarația de avere conacul lui Liviu Luca, pentru care fostul lider sindical a fost trimis în judecată

Șeful DGIPI are în declarația de avere conacul lui Liviu Luca, pentru care fostul lider sindical a fost trimis în judecată

Generalul de brigadă Tiberiu-Silviu Dumitrache, șeful DGIPI, are trecut în declarația de avere conacul lui Liviu Luca, pentru care fostul lider sindical a fost trimis în judecată de DIICOT.

Acesta a ajuns la generalul Dumitrache prin donație către copiii minori ai ofițerului, după ce Liviu Luca a început să aibă probleme juridice, scrie Libertatea.

Tiberiu-Silviu Dumitrache este căsătorit cu Roxana Dumitrache, fiica lui Liviu Luca.

Așadar, în declarația de avere a șefului DGIPI din 2021 apar:

  • Teren intravilan Păulești, Prahova, dobândit în 2012, 31.565 mp, donație către Dumitrache Cristina-Maria ½ și Dumitrache Diana-Elena ½
  • Casă de locuit Păulești, Prahova, dobândit în 2012, 2.675 mp, donație către Dumitrache Cristina-Maria ½ și Dumitrache Diana-Elena ½
ADVERTISING

Acestea, precizează Libertatea, sunt de fapt domeniul și conacul pentru construcția căruia a fost arestat și, mai apoi, trimis în judecată Liviu Luca.

În 22 februarie 2016, Liviu Luca a fost reținut de DIICOT. Procurorii au descins la domeniul său de la Păulești, comună din județul Prahova, aflată la 10 kilometri nord-est de Ploiești.

Potrivit acuzațiilor procurorilor, „în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21 iulie 2005-6 martie 2009, SC PSV Company a virat în mod nelegal către SC Edilconst SA, în interesul suspectului Liviu Luca, suma de 14,58 de milioane de lei reprezentând lucrări de construcții executate la ansamblul sediu social și anexe din Păulești”.

ADVERTISING

Dosarul a fost trimis în instanță pe 15 iunie 2016, fiind inculpați Liviu Luca și alte 6 persoane. De cinci ani dosarul se judecă la Tribunalul Prahova. Următorul termen este pe 22 iunie 2021.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇