Şcolile din Madrid, închise în urma furtunii care a adus cele mai mari ninsori din ultimii 40 de ani. Urmează un val neobişnuit de frig (Galerie foto&Video)

Şcolile din Madrid, închise în urma furtunii care a adus cele mai mari ninsori din ultimii 40 de ani. Urmează un val neobişnuit de frig (Galerie foto&Video)

Şcolile au rămas închise luni, la Madrid, însă atât traficul feroviar, cât şi cel aerian au fost reluate, în urma unei importante furtuni de zăpadă, numită Filomena, în weekend.

Mulţi locuitori ai capitalei au profitat de zăpadă şi au schiat în centrul capitalei spaniole, însă autorităţile s-au grăbit să deblocheze drumurile, pentru a nu se forma polei, relatează Reuters, citat de News.ro.

Furtuna de zăpadă a creat probleme la vaccinare

Furtuna de zăpadă a complicat accelerarea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, în timp ce numărul îmbolnăvirilor creşte.

ADVERTISING

Un nou lot de vaccinuri care urma să sosească luni pe aeroportul din Madrid a fost redirecţionat către aeroportul din Vitoria, în nordul Spaniei.

Compania feroviară Renfe a anunţat că toate liniile de mare viteză funcţionau, cu excepţia liniei Madrid-Barcelona, care urma să fie funcțională luni după-amiza.

Majoritatea liniilor feroviare către periferia Madridului era funcţională, însă circulau mai puţine trenuri decât de obicei.

Două piste ale aeroportului internaţional din capitala spaniolă au fost redeschise. Dintre cele aproximativ de 400 de zboruri prevăzute luni, 117 au fost anulate, a anunţat conducerea aeroportului.

ADVERTISING

Majoritatea drumurilor era în continuare înzăpezită, iar numeroşi angajaţi au rămas acasă.

Principala piaţă en-gros alimentară din oraş, Mercamadrid, a fost închisă şi urmează să-şi reia activitatea marţi.

Ministrul spaniol de Interne Fernando Grande-Marlaska a anunţat că situaţia drumurilor se îmbunătăţeşte, dar că multe dintre ele rămân închise.

Spania se pregăteşte pentru un val neobişnuit de frig

Un val de frig - cu temperaturi de până la minus zece grade Celsius în centrul Spaniei - urmează să dureze până joi, a anunţat agenţia spaniolă meteorologică Aemet.

ADVERTISING

''Pericolul este încă prezent'', existând riscul ca ''zăpada acumulată să se transforme în gheaţă'' din cauza ''unor temperaturi minime nemaiîntâlnite'', a avertizat ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, solicitând populaţiei să evite la maximum deplasările, conform Agerpres.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇