Școala din Belgia care s-a prăbușit fusese inspectată cu doar 3 ore înainte de tragedie (Foto & Video)

Școala din Belgia care s-a prăbușit fusese inspectată cu doar 3 ore înainte de tragedie (Foto & Video)

Autoritățile din orașul belgian Antwerp sunt șocate după ce o școală s-a prăbușit, vinerea trecută, tragedie în care au murit cinci muncitori, inclusiv un român.

Duminică, la locul dezastrului au fost prezenți regele Philippe, premierul Alexander De Croo, guvernatorul provinciei Cathy Berx, ministrul de Interne Annelies Verlinden și primarul din Antwerp, Bart De Wever.

Rege Belgia vizită școală prăbușită Antwerp
Foto: Hepta.ro

Regele și oficialii au stat de vorbă cu comandantul echipei de salvatori și cu mai mulți dintre cei care au intervenit, pentru a încerca să înțeleagă ce s-a întâmplat.

ADVERTISING

Primarul din Antwerp a dat apoi câteva declarații jurnaliștilor, dezvăluind că la fața locului fuseseră echipe care să evalueze construcția cu doar câteva ore înainte să se prăbușească. El nu a precizat, însă, care fusese rezultatul acestei evaluări.

”E un dezastru de nedescris. Clădirea era aproape gata, oficiali de la primărie o vizitaseră cu doar 3 ore înainte pentru a evalua dacă este gata să primească elevi în septembrie. Dezastrul ar fi fost și mai mare dacă s-ar fi produs cu câteva luni mai târziu, cu copii în clădire”, a declarat Bart De Wever, citat de RTBF.be.

școală prăbușită Belgia Antwerp
Foto: Hepta.ro

Primarul a explicat că ancheta este încă în desfășurare, dar că din primele informații se pare că ”etajul superior s-a prăbușit, astfel că muncitorii nu au avut nicio șansă să se salveze”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”În viața mea nu am văzut să se întâmple așa ceva într-o clădire aproape terminată”, a mai spus De Wever.

Declarații a dat duminică și directorul Democo, compania de construcții care lucra la școala respectivă.

”Am transmis profunde condoleanțe familiilor victimelor. Toată lumea din companie e în stare de șoc, asigurăm asistență psihologică pentru toți colegii.

Echipele de salvare au făcut tot ce au putut și o anchetă va stabili cauzele accidentului. Democo asigură de întreaga cooperare și vom lansa și noi o anchetă internă. Șantierul va fi închis temporar”, a spus Frederik Bijnens, directorul Democo, potrivit The Brussels Times.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇