Salvamont aniversează 52 de ani cu peste 100.000 de intervenții de succes și o nouă versiune a aplicației sale de mobil

Salvamont aniversează 52 de ani cu peste 100.000 de intervenții de succes și o nouă versiune a aplicației sale de mobil

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din țara noastră, marchează la data de 1 august 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont și 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană.

”Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an. Pentru a marca această dată, Salvamont  anunță și o nouă versiune a aplicației sale de mobil”, se arată într-un comunicat remis Spotmedia.ro.

Conform sursei citate, ”Salvamont se mândrește cu peste 100.000 de intervenții de succes și peste 250.000 de apeluri preluate doar în ultimii 10 ani, cu un serviciu de dispecerat disponibil 24/7, dar și cu o versiune nouă, mai intuitivă și mai ușor de folosit pusă la dispoziția iubitorilor de natură și de trasee montane”, a declarat prof. Sabin Cornoiu, Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

”Faptul că ne putem baza pe tehnologie pentru localizarea turiștilor aflați în situații critice, că pot apela din aplicație la ajutorul salvamontiștilor și că se pot informa cu privire la starea în timp real a traseelor pe care vor să le parcurgă contribuie la prevenția incidentelor, dar și la mai buna gestionare a intervențiilor, și, nu în puține cazuri, are rol decisiv în salvarea de vieți”, a mai spus prof. Cornoiu.

Noutăți în a aplicația de mobil

Aplicația este dezvoltată de Vodafone România, partener al Salvamont.

”Noua versiune a aplicației mobile Salvamont este disponibilă în acest moment pentru terminalele mobile Android urmând să fie lansată și versiunea pentru iOS și cuprinde o rubrică de Informații cu sfaturi pentru turiști privind diferite activități sportive sau de explorare, ghiduri de acțiune pentru situații neprevăzute, dar și datele de contact ale structurilor Salvamont.

Accesând rubrica Întreabă, utilizatorii pot intra în contact direct cu un reprezentant local pentru a primi răspunsuri legate de condițiile montane, ghidare, starea versanților sau riscul de avalanșă sau practicabilitatea traseelor.

În cazul unei situații de urgență, utilizatorii au la dispoziție butonul SOS prin care transmit un semnal de alarmă unui dispecerat Salvamont din zona în care se află. Pe baza acestui semnal se face localizarea și intervenția.

Sistemul este unul automat și, odată pornit, permite localizarea inclusiv a turiștilor aflați în mișcare, traseul parcurs și poziția curentă fiind vizibile în dispeceratul de comandă Salvamont@, se mai arată în comunicatul de presă.

Salvamont Romania aniversează 52 ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil !Asociația Națională...

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Sâmbătă, 31 iulie 2021

Pe pagina de Facebook a Salvamont România se găsesc mai multe postări prin care iubitorii muntelui sunt învățați cum să procedeze în cazul in care întâmpină probleme:

Continuăm publicarea de recomandări privind activitățile montane inițiată în cadrul campaniei de prevenire a...

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Sâmbătă, 31 iulie 2021

Află mai multe despre intervențiile și sfaturile oferite de Salvamont:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇