Doi tineri au rămas blocați în zăpadă pe Brâna Caraimanului: Salvamontiștii îi avertizează pe turiști

Doi tineri au rămas blocați în zăpadă pe Brâna Caraimanului: Salvamontiștii îi avertizează pe turiști

Doi tineri fără echipament de iarnă și nepregătiți pentru traseul montan dificil pe care porniseră au rămas blocați duminică, în zăpada de pe Brâna Caraimanului, de unde au fost scoși de salvamontiști.

”Doi tineri din Slobozia au rămas astăzi blocați pe Brâna Caraimanului. Aceștia încercau să coboare de la Crucea Eroilor spre cabana Caraiman, dar pentru că nu aveau echipamentul de iarnă și nici pregătirea necesară, au rămas blocați pe porțiunile înclinate acoperite cu zăpadă.

O echipă de salvamontiști a intervenit imediat și cei doi tineri au fost scoși cu bine”, se arată într-o postare pe pagina Salvamont Bușteni.

ADVERTISING

Salvamontiștii profită de acest incident pentru a le face, din nou, recomandări turiștilor.

”Avertizăm încă odată că toate traseele turistice care străbat Abruptul Prahovean sunt parțial acoperite cu zăpadă și pentru parcurgerea lor este nevoie de echipamentul de iarnă și pregătirea necesară !”, subliniază oamenii muntelui.

În ciuda apelurilor repetate la prudență, salvamontiștii au fost de multe ori nevoiți să intervină în ultimele luni pentru a salva viețile turiștilor care s-au aventurat pe munte fără pregătirea necesară:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇