Sabotaj: Două ambulanțe pentru Ucraina au fost incendiate

Sabotaj: Două ambulanțe pentru Ucraina au fost incendiate

Două ambulanțe destinate Ucrainei au luat foc în weekend, într-un incendiu provocat cu intenție. Autorul a fost prins.

Focul a cuprins o ambulanță, vineri seara, în parcarea primăriei din Radłów, un orășel din Polonia cu aproximativ 2.700 de locuitori, situat la 66 de kilometri est de Cracovia.

Două brigăzi de pompieri au intervenit, însă mașina a ars complet. Până la sosirea echipelor de intervenție, flăcările s-au extins la o altă ambulanță parcată alături, apoi au cuprins încă două autovehicule, relatează Ukrainska Pravda.

Potrivit postului polonez de televiziune TVN24 TV, poliția a reținut un suspect, un bărbat în vârstă de 35 de ani care urmează să fie interogat.

ADVERTISING

"Totul arată ca o incendiere. Noaptea am reținut o persoană suspectă pentru comiterea acestei infracțiuni, dar încă nu a fost interogată", a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Bardzo smutna dla nas noc 😭😓☹️☹️Karetka która miała ratowac dzieci na Ukrainie…

Publicată de Fundacja Moc Przyszłości pe Vineri, 3 martie 2023

Ambulanțele și celelalte două autovehicule urmau să pornească chiar a doua zi spre Ucraina, într-un convoi umanitar organizat de o fundație. Convoiul includea zece vehicule - șase ambulanțe și patru camionete. Din fericire, a doua parte a convoiului, compusă din două camioane încărcate cu echipamente medicale, nu a fost afectată de incendiu și a plecat în Ucraina.

ADVERTISING

Prima ambulanță incendiată, care a ars complet, era destinată spitalului din Harkov. Cealaltă a fost doar avariată și ar putea fi reparată.

Fundația care a organizat convoiul umanitar strânge acum fonduri pentru cumpărarea unei alte mașini de salvare.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇