S-a stabilit data când vor avea loc funeraliile reginei Elisabeta a II-a

S-a stabilit data când vor avea loc funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie, la ora locală 11:00 (10:00 GMT). Ziua va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, a autorizat noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine, informează BBC.

Înainte de funeraliile de stat, sicriul reginei va fi adus în Westminster Hall timp de patru zile, pentru a permite publicului să îi aducă un omagiu, a anunţat Familia Regală.

Funeraliile vor avea loc la Westminster Abbey, locul istoric unde sunt încoronați regii și reginele Marii Brianii. Tot aici a avut loc și nunta reginei Elisabeta a II-a cu prințul Philip, în 1947.

ADVERTISING

Șefi de stat din întreaga lume vor fi invitați să se alăture membrilor Familiei Regale la funeraliile de stat. Joe Biden, președintele SUA, și-a anunțat deja prezența. La slujbă este de așteptat să mai participe politicieni de rang înalt din Marea Britanie și foști premieri.

Slujba va fi televizată și va fi susținută probabil de decanul Westminster David Hoyle, iar arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va ține predica.

După funeraliile de stat, sicriul va fi transportat de la Westminster Abbey la Wellington Arch, după care va ajunge la Windsor şi în final la Capela St. George, unde va avea loc o slujbă de înmormântare.

ADVERTISING

Ce se întâmplă în zilele următoare:

  • Sicriul de stejar al reginei - care se află în prezent în sala de bal de la Castelul Balmoral din Scoţia - va fi transportat duminică la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, într-o călătorie lentă de şase ore cu maşina mortuară, pentru a le permite oamenilor adunaţi în oraşe şi sate să îşi prezinte omagiile.
  • La Palatul Holyroodhouse va fi depus în Sala Tronului până luni după-amiază, când va fi dus în procesiune la Catedrala St Giles din capitala scoţiană.
  • Regele Charles al III-lea şi membri ai familiei regale vor participa la procesiune şi la o slujbă la catedrală. Sicriul va rămâne acolo într-o capelă mortuară pentru ca scoţienii să îşi poată lua rămas bun de la suveran.
  • Marţi, sicriul însoţit de fiica reginei, prinţesa Anne, va fi transportat pe calea aerului cu un avion al Royal Air Force pe aerodromul Northolt, la vest de Londra, de unde va fi dus cu maşina la Palatul Buckingham, unde va fi depus în Bow Room.
  • Miercuri după-amiază, rămăşiţele pământeşti ale reginei vor fi purtate într-o procesiune de trăsuri ale Artileriei Regale până la Westminster Hall, unde Arhiepiscopul de Canterbury, primatul Bisericii Anglicane, va oficia o slujbă la care vor fi prezenţi Regele şi familia sa.
  • În dimineaţa zilei de 19 septembrie, sicriul va fi purtat în procesiune pe distanţa de câţiva metri dintre Westminster Hall şi Westminster Abbey pentru slujba de înmormântare, după care va fi dus la Wellington Arch şi de acolo la Capela Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor, la periferia Londrei, pe un drum cunoscut sub numele de Long Walk. Aici va avea loc o ultimă slujbă înainte ca Elisabeta a II-a să fie înmormântată.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇