Rușii susțin că au capturat Melitopol, ministrul britanic al Apărării dezminte

Rușii susțin că au capturat Melitopol, ministrul britanic al Apărării dezminte

Forțele rusești ar fi capturat sâmbătă orașul Melitopol din sud-estul Ucrainei, a anunțat agenția rusă de știri Interfax, în timp ce Moscova a lansat atacuri coordonate cu rachete asupra mai multor orașe, inclusiv asupra capitalei Kiev.

Dacă informația Interfax, care citează Ministerul rus al Apărării, s-ar confirma, ar fi primul oraș mai mare cucerit de ruși de la începutul invaziei lor, joi.

Oficialii ucraineni nu au comentat soarta Melitopolului, un oraș cu aproximativ 150.000 de locuitori, scrie Reuters. Pe rețelele de socializare, însă, circulau sâmbătă dimineață imagini din care reieșea că, de fapt, ucrainenii ar deține cotrolul, încă, la Melitopol.

De asemenea, într-o scurtă intervenție la postul de televizune SkyNews, ministrul britanic al Apărării, James Heappey a precizat că, de fapt, Melitopol nu se află sub controlul rușilor. Și că de fapt nici măcar în Kiev soldații Moscovei n-au reușit să intre în forță.

ADVERTISING

„În mod clar, planul Rusiei e să ocupe Kiev. Dar adevărul este că ucraineni au reușit până acum să le zădărnicească planurile. E un efort extraordinar din partea lor (a ucrainenilor - n.red.). Și asta le pune probleme serioase rușilor, care trebuie să se gândească acum în ce fel să alimenteze trupele cărora le-a luat mai mult decât credeau ca să ajungă cu atacul până la Kiev”, a precizat James Heappey.

Asta nu înseamnă, însă, că ucrainenii sunt feriți de pericol sau că au câștigat ceva, în acest război, ci doar că luptă cu toate puterile ca să țină piept invaziei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Anterior, oficialii de la Kiev au declarat că forțele rusești au tras rachete din Marea Neagră spre Mariupol, tot în sud-est, precum și spre Sumy, în nord-est, și Poltava, în est.

Autoritățile de la Kiev au declarat că o rachetă a lovit o clădire rezidențială, iar un martor Reuters a declarat că o alta a lovit o zonă din apropierea aeroportului.

LIVE - Ziua a treia de război - află ce se întâmplă chiar acum

A doua zi de război în Ucraina: Kievul a rezistat, Putin a fost trecut pe lista neagră, se discută despre negocieri, un copil s-a născut la metrou (Foto & Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇