Rușii avertizează că vor lovi centrul Kievului. Primarul: Inamicul se află la periferia capitalei!

Rușii avertizează că vor lovi centrul Kievului. Primarul: Inamicul se află la periferia capitalei!

Rușii avertizează că au de gând să lovească obiective din centrul Kievului și le cer civililor să plece din zonă.

Sunt vizate sediile serviciilor de securitate ucrainene (SBU) și o unitate de operaţiuni speciale din oraș (PS0), transmit agenţiile de presă ruse TASS şi RIA, citând Ministerul rus al Apărării.

Rușii pretind că atacurile sunt necesare pentru a opri „atacurile informaționale” împotriva Rusiei.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a avertizat, într-un mesaj video, că „inamicul se află la periferia capitalei", adăugând că armata „se pregătește să apere Kievul".

ADVERTISING

„Forțele noastre armate, forțele de apărare teritorială luptă eroic pentru țara noastră", a declarat Klitschko, conform CNN.

„Puncte de control au fost construite la intrările în oraș. Îi rog pe toți să își păstreze calmul. Nu ieșiți afară inutil și rămâneți în adăposturi în caz de alarmă", a adăugat el.

Într-un mesaj video anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că apărarea Kievului este „prioritatea cheie" a Guvernului.

Pe de altă parte, forţele ruse au tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov, la nord de Marea Neagră.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Forţele separatiştilor proruşi din estul Ucrainei "au ajuns la graniţele provinciei Doneţk a Ucrainei şi s-au alăturat trupelor Federaţiei Ruse, care au luat sub control zonele ucrainene de-a lungul Mării Azov", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării, Igor Konaşenkov, citat de RIA Novosti.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 6-a zi de război în Ucraina

De cealaltă parte, Ucraina anunța de dimineaţă că a ucis peste 5.700 de soldați ruși. Liderul cecen recunoaşte că a pierdut doi luptători, iar preşedintele Zelenski a spus în PE: Pentru unii oameni, această zi este ultima! Trupele ruse se îndreaptă spre Kiev și Harkov.

ADVERTISING

Un convoi militar rusesc masiv, lung de 64 de kilometri - format din vehicule blindate, tancuri și alte vehicule logistice - a ajuns la periferia capitalei Ucrainei, potrivit imaginilor din satelit ale Maxar Technologies.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇