Ucraina anunță că a ucis peste 5.700 de soldați ruși. Liderul cecen recunoaşte că a pierdut doi luptători

Ucraina anunță că a ucis peste 5.700 de soldați ruși. Liderul cecen recunoaşte că a pierdut doi luptători

Oficialii ucraineni au anunțat, marți, că 5.710 militari ruși au fost uciși în primele cinci zile de lupte intense din țară.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Statul Major al Ucrainei a adăugat că peste 200 de soldați ruși au fost luați prizonieri de forțele ucrainene.

Totodat, 198 de tancuri rusești, 29 de avioane, 846 de vehicule blindate și 29 de elicoptere au fost distruse.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 6-a zi de război în Ucraina

Сумарні орієнтовні втрати противника з 24.02 по 01.03 станом на 06:00 склали / The total estimated losses of the enemy...

Publicată de Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine pe Luni, 28 februarie 2022

BBC precizează că nu poate verifica dacă aceste informații sunt adevărate, dar Ministerul Apărării din Marea Britanie consideră că armata rusă a suferit pierderi mari în timpul invaziei Ucrainei.

ADVERTISING

Duminică, oficialii de la Moscova au fost forțați să admită că există victime în rândul trupelor ruse, după ce zile la rând au susținut că niciun soldat nu a fost ucis.

Liderul cecen anunță primii soldați morți

Pe de altă parte, liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunțat tot marți că doi luptători ai armatei sale au fost ucişi în invazia lansată de Rusia, iar alți șase au fost răniți.

„Din păcate, există deja pierderi printre luptătorii Republicii Cecene. Doi soldați au murit, alți șase au fost răniți”, a spus Kadîrov, potrivit First Post.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Kadîrov, un fost rebel devenit aliat al Kremlinului, și-a acordat sprijinul în atacul președintelui Vladimir Putin asupra Ucrainei, trimițându-și luptători în țară.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇