Primarul din Mariupol relatează coşmarul zilelor în şir de bombardament: Școli și case distruse, femei și copii uciși

Primarul din Mariupol relatează coşmarul zilelor în şir de bombardament: Școli și case distruse, femei și copii uciși

Primarul din Mariupol a declarat, marți dimineață, că orașul se află de cinci zile sub bombardamente, care au ucis civili și au deteriorat infrastructura.

Acesta spune că printre persoanele ucise se află și femei și copii.

„Avem cartiere rezidențiale bombardate de cinci zile. Ne lovesc cu rachete, cu bombe, cu forțele aeriene. Infrastructura este avariată, avem scoli și locuințe distruse. Sunt mulți răniți, femei și copii uciși”, a declarat Vadim Boichenko, citat de The Guardian.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 6-a zi de război în Ucraina

Avioanele rusești ar fi distrus liniile electrice și tot centrul orașului a rămas fără curent, spun locuitorii din Mariupol.

Mihail Podoliak, consilier al președintelui Zelenski, acuză Rusia că bombardează în mod deliberat orașe, inclusiv zone rezidențiale, pentru a răspândi panica în rândul ucrainenilor.

ADVERTISING

”Rusia bombardează în mod activ centrele orașelor, lansând atacuri directe cu rachete și artilerie asupra zonelor rezidențiale și a clădirilor administrative. Scopul Rusiei este clar: să creeze panică în masă. Ucraina luptă onorabil”, a spus el.

Și orașul Harkov, din estul Ucrainei, este bombardat puternic de trupele ruse. Un atac aerian a avut ca țintă o clădire guvernamentală. Cel puțin șase persoane au fost rănite, inclusiv un copil.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇