Canada va furniza muniţie şi arme antitanc Ucrainei şi va interzice importul de ţiţei din Rusia

Canada va furniza muniţie şi arme antitanc Ucrainei şi va interzice importul de ţiţei din Rusia

Canada va furniza muniţie şi arme antitanc Ucrainei, a declarat premierul Justin Trudeau reporterilor la Ottawa.

„Canada va continua să ofere sprijin pentru apărarea eroică a Ucrainei împotriva militarilor ruşi. Am văzut în ultimele zile că Putin a făcut o gravă eroare”, a spus el, potrivit Reuters.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 6-a zi de război în Ucraina

"S-a gândit că va fi uşor să cucerească Ucraina şi să-i acapareze capitala. El a crezut că Occidentul va fi divizat şi a crezut că a planificat toate sancţiunile pe care urma să le instituim, s-a înşelat în ambele aspecte”, a adăugat Trudeau.

ADVERTISING

Vladimir Putin şi-a stabilit, luni, condiţiile pentru a opri invazia Ucrainei, deoarece sancţiunile continuă asupra Rusiei, iar occidentalii au avertizat că vor fi în continuare impuse mai multe.

"Anunţăm şi intenţia noastră de a interzice toate importurile de ţiţei din Rusia, o industrie de care a beneficiat preşedintele Putin şi mare parte din oligarhii săi.

Acest sector reprezintă mai mult de o treime din veniturile bugetului federal rus. Chiar dacă țara noastră a importat doar cantităţi foarte limitate în ultimii ani, această măsură transmite un mesaj puternic", a continuat şeful guvernului, în cadrul unei conferinţe de presă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇