Belarus se alătură Rusiei în războiul cu Ucraina. Soldații au intrat în țară

Belarus se alătură Rusiei în războiul cu Ucraina. Soldații au intrat în țară

Soldații belaruși au intrat în regiunea Cernigău din Ucraina, pentru a ajuta militarii ruși, a anunțat Parlamentul Ucrainei.

Într-o declarație distribuită pe Twitter, Parlamentul ucrainean transmite că trupele belaruse au intrat în ţară, prin nord, iar informația a fost confirmată de Vitali Kîrilov, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Teritorială de Nord, scrie Uniland.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 6-a zi de război în Ucraina

„Belarus a intrat în război. Trupele au intrat în regiunea Cernigău", se arată în comunicatul oficial.

Înainte de informația privind sosirea soldaților belarusi, imaginile de pe rețelele de socializare arătau o acumulare mare de trupe la granița cu Ucraina.

ADVERTISING

În urmă cu doar câteva ore, președintele Alexander Lukașenko spunea că Belarus nu intenționează să se alăture operațiuniunilor militare ale Rusiei în Ucraina.

El a negat, de asemenea, acuzațiile Kievului conform cărora trupele ruse atacă Ucraina din Belarus, deși țara a fost folosită ca punct de trecere de către forțele ruse care s-au adunat acolo înainte de invazia care a început pe 24 februarie.

Duminică, președintele Volodimir Zelenski a cerut Belarusului să nu participe la război, susținând că trupele ruse au lansat rachete de pe teritoriul său.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Copiii noștri sunt uciși de pe teritoriul tău, casele noastre sunt distruse, ei (rușii - n.red) încearcă să arunce în aer tot ce a fost construit de-a lungul deceniilor, nu numai de noi, dar și de părinții noștri, de bunicii noștri”, a spus Zelenski.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇