Rusia pune egal între UE și NATO: „Un jucător militant, agresiv, cu ambiții dincolo de continentul european”

Rusia pune egal între UE și NATO: „Un jucător militant, agresiv, cu ambiții dincolo de continentul european”

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, spune că nu vede deloc drept „inofensivă” dorința Ucrainei de a deveni stat membru UE.

Lavrov a acuzat UE că a devenit, dintr-o structură economică constructivă, „un jucător militant, agresiv, cu ambiții dincolo de continentul european”, potrivit Interfax.

Lavrov a făcut aceste declarații într-o conferință de presă susținută după reuniunea miniștrilor de Externe din Comunitatea Stetlor Independente (CIS), organizație regională formată foste republici federale ale Uniunii Sovietice, în afară de cele trei țări baltice - Estonia, Letonia și Lituania -, Georgia și Ucraina.

ADVERTISING

Nu este primul oficial rus care face astfel de declarații. Dmitri Polianski, ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, spunea că opinia Federației cu privire la aderarea Ucrainei la UE s-a schimbat, acum fiind văzută la fel de amenințătoare ca aderarea la NATO.

Ziua 79 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

La jumătatea lunii aprilie, Ucraina a anunțat că a completat și depus chestionarul de aderare la UE, pe 9 mai făcând un nou pas, completarea celei de-a doua părți a chestionarului.

Chiar dacă procedura este urgentată, liderii europeni, în frunte cu președintele francez Emmanuel Macron, au avertizat că „ar putea dura decenii” până când Ucraina va deveni membru UE.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇