Rusia lovește cu rachete cinci gări din centrul și vestul Ucrainei

Rusia lovește cu rachete cinci gări din centrul și vestul Ucrainei

Oleksandr Kamişin, președintele companiei feroviare de stat a Ucrainei, a declarat luni că forțele rusești au lovit cinci gări din centrul și vestul Ucrainei.

„Trupele rusești continuă să distrugă în mod sistematic infrastructura feroviară”, a spus el, într-o declarație, citată de CNN. „În această dimineață (luni – n.red.), în decurs de o oră, au fost lovite cinci gări din centrul și vestul Ucrainei”.

Kamişin a mai spus şi că cel puţin 16 trenuri de pasageri vor fi oprite.

El a adăugat că au existat victime, fără a oferi, însă, detalii.

ADVERTISING

Într-o declarație separată, compania a transmis că nu a existat energie electrică pe liniile Şepetivka - Koziatin, Jmerinka - Koziatin și Koziatin - Fastiv, ceea ce a dus la întârzieri.

Maxim Koziţski, șeful administrației militare regionale din Liov, a precizat că un atac rusesc a avariat o gară din vestul Ucrainei.

„Astăzi, 25 aprilie, în jurul orei 08:30, în urma unui atac cu rachete, a avut loc o explozie la o substație a gării Krasne", a declarat el. „Unități ale Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență lucrează la fața locului să stingă incendiul".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Koziţki a declarat că nu există informații privind victimele în acest stadiu.

Potrivit lui, una dintre rachetele care se apropiau a fost doborâtă de trupele antiaeriene ale forțelor ucrainene. El a precizat că rachetele au fost lansate în Ucraina dinspre sud-est, spunând că forțele rusești le-au lansat probabil de pe bombardiere strategice.

Amintim că pe 8 aprilie rușii au lovit cu rachete o gară plină cu civili care încercau să plece, în estul Ucrainei.

Ziua 61 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇