Rusia interzice intrarea liderilor europeni pe teritoriul său

Rusia interzice intrarea liderilor europeni pe teritoriul său

Rusia a anunţat joi că interzice intrarea pe teritoriul său liderilor europeni şi majorităţii europarlamentarilor, ca reacţie la măsurile punitive care vizează Moscova pentru intervenţia sa militară în Ucraina, relatează AFP şi Reuters.

„Restricţiile se aplică celor mai înalţi lideri ai Uniunii Europene, inclusiv unui anumit număr de comisari europeni şi de şefi ai organismelor militare europene, precum şi marii majorităţi a deputaţilor Parlamentului European, care promovează politici antiruseşti”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

ADVERTISING

Sancțiunile interzic și deţinerea de active în entităţi ruse.

La jumătatea lunii martie, Rusia a impus sancțiuni împotriva președintelui SUA, Joe Biden, precum și mai multor lideri americani. Pe lista neagră a rușilor de atunci se aflau secretarul de stat al SUA Antony Blinken, directorul CIA William Burns, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Jen Psaki sau șeful Pentagonului Lloyd Austin, dar și fostul secretar de stat și prezidențiabil Hillary Clinton și fiul președintelui, Hunter Biden.

Tot atunci, Rusia a impus sancțiuni și împotriva premierului canadian Justin Trudeau, precum și altor 312 cetățeni canadieni, printre care se regăseau membri ai guvernului și parlamentari. Toți aceștia nu au voie să intre în Rusia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇