Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva propagandiștilor ruși și a „măcelarului din Mariupol”

Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva propagandiștilor ruși și a „măcelarului din Mariupol”

Regatul Unit a anunțat noi sancțiuni împotriva rușilor, pe listă aflându-se personalități din mass-media și lideri militari.

Printre cele mai recente nume adăugate pe lista de sancțiuni se numără prezentatorul TV Serghei Brilev, Aleksandr Zharov, directorul executiv al Gazprom-Media, Alexey Nikolov, directorul general al RT, și Anton Anisimov, șeful Sputnik International Broadcasting, relatează Sky News.

Generalul Mikhail Mizintsev se numără și el printre cele 14 persoane adăugate pe lista de sancțiuni.

ADVERTISING

Mizintsev, numit ”măcelarul din Mariupol”, a fost acuzat de atentatele cu bombă la un spital de copii și la un teatru unde se adăposteau peste 1.000 de civili în acel moment.

Secretarul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei s-a bazat pe „o avalanșă de minciuni”.

Război în Ucraina, Ziua 36 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Ea a adăugat: „Marea Britanie a contribuit la dezvăluirea dezinformarii Kremlinului, iar aceste sancțiuni îi lovesc pe propagandiștii nerușinați care transmit informațiile false ale lui Putin”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Truss a precizat că Marea Britanie va continua sancțiunile împotriva Rusiei.

„Vom continua cu mai multe sancțiuni pentru a crește presiunea asupra Rusiei și a ne asigura că Putin pierde războiul din Ucraina”, a subliniat secretarul britanic de Externe.

Peste 1.000 de oligarhi și entități din Rusia au fost sancționați de când președintele Vladimir Putin a lansat invazia Ucrainei în urmă cu o lună.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇