Rusia anunță sancțiuni pentru Biden, Trudeau și sute de oficiali americani și canadieni UPDATE

Rusia anunță sancțiuni pentru Biden, Trudeau și sute de oficiali americani și canadieni <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Rusia a impus sancțiuni împotriva președintelui SUA Joe Biden, precum și mai multor lideri americani.

Pe lista neagră a rușilor sunt la acest moment 13 oficiali, printre care secretarul de stat al SUA Antony Blinken, directorul CIA William Burns, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Jen Psaki sau șeful Pentagonului Lloyd Austin, potrivit Kommersant, care citează un comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova.

Pe lista neagră se află și fostul secretar de stat și prezidențiabil Hillary Clinton, dar și fiul președintelui, Hunter Biden.

ADVERTISING

Sancțiunile au fost adoptate ca o ”contrareacție” și ”ca răspuns la o serie de sancțiuni fără precedent ce au împiedicat, între altele, accesul pe teritoriul SUA a unor oficiali ruși de rang înalt”.

Comunicatul mai arată că aceste contra-sancțiuni erau ”inevitabile”, având în vedere ”atitudinea extrem de rusofobă” pe care a adoptat-o Administrația americană.

Moscova avertizează că va mări curând lista neagră. Cei care se află pe ea au interzis de a păși pe sol rusesc.

UPDATE 19:10 - Rusia a impus sancțiuni și împotriva premierului canadian Justin Trudeau, precum și altor 312 cetățeni canadieni, printre care se regăsesc membri ai guvernului și parlamentari.

ADVERTISING

Ca și în cazul americanilor, nici canadienii de pe lista neagră nu au voie să intre în Rusia.

Război în Ucraina, Ziua 20 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇