Rusia a pierdut strategic războiul și nu va putea niciodată să preia toată Ucraina, spune șeful forțelor armate britanice

Rusia a pierdut strategic războiul și nu va putea niciodată să preia toată Ucraina, spune șeful forțelor armate britanice

Din punct de vedere strategic, Rusia a pierdut deja războiul din Ucraina, iar acum este o „putere mai diminuată”, consideră șeful forțelor armate britanice.

Rusia suferă pierderi grele, rămâne fără trupe și rachete avansate și nu va putea niciodată să preia toată Ucraina, a afirmat amiralul Tony Radakin, citat de The Guardian.

„Aceasta este o greșeală îngrozitoare a Rusiei. Rusia nu va prelua niciodată controlul asupra Ucrainei”, a declarat Tony Radakin.

Cel mai înalt ofițer militar britanic a subliniat că președintele rus, Vladimir Putin, a pierdut 25% din puterea terestră a Rusiei pentru câștiguri „minime” și că țara sa a devenit o „putere mai diminuată”, în timp ce NATO se întărește.

ADVERTISING

„Rusia a pierdut deja din punct de vedere strategic. NATO este mai puternică, Finlanda și Suedia se vor alătura alianței. Mașinăria rusă câștigă câțiva – doi, trei, cinci – kilometri în fiecare zi. Rusia are vulnerabilități pentru că rămâne fără soldați, rămâne fără rachete de înaltă tehnologie.

Președintele Putin a folosit aproximativ 25% din puterea armatei sale pentru a câștiga o porțiune mică de teritoriu. Rusia eșuează”, a precizat amiralul.

Afirmațiile lui Radakin vin după cel mai recent raport al serviciilor de informații britanice, care arată că, deși Rusia obține un succes tactic în Donbas, acesta a venit cu un „cost semnificativ al resurselor”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Dacă ne uităm la planul inițial al Rusiei, niciunul dintre obiectivele strategice nu a fost atins. Pentru ca Rusia să obțină orice formă de succes, va fi nevoie de investiții uriașe de trupe și echipamente și este probabil să dureze mai mult timp”, se arată în raport.

În urma criticilor la adresa invaziei ruse, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acordat joi un interviu pentru BBC, în care a spus, din nou, că Rusia nu a declanșat un război în Ucraina.

„Nu am invadat Ucraina. Am declanșat o operațiune militară specială”, a spus Lavrov.

ADVERTISING

Citând un raport oficial al ONU care detaliază presupusele crime de război împotriva civililor comise de forțele ruse în satul ucrainean Yahidne, în regiunea Cernihov, Lavrov a fost întrebat dacă aceasta este „luptă împotriva naziștilor”.

„Este un mare păcat, dar diplomații internaționali, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, secretarul general al ONU și alți reprezentanți ai ONU, sunt supuși presiunii Occidentului.

Și foarte des sunt folosiți pentru a amplifica știrile false răspândite de Vest. Rusia nu este curată ca lacrima. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem”, a spus Lavrov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇