Rusia a pierdut mai mult de jumătate din rachete de la începutul războiului

Rusia a pierdut mai mult de jumătate din rachete de la începutul războiului

Rusia a rămas fără mai bine de jumătate din rachetele pe care le deţinea înainte de începerea războiului, a declarat un reprezentant al Direcţiei de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina cu ocazia unui interviu pentru RBK Ukraine.

Declaraţiile au fost preluate de Kyev Independent.

Conform estimărilor serviciului de informaţii, în prezent Rusia “nu are mai mult de 45 la sută din rachetele pe care le avea la începutul la scară largă al războiului”, a spus Vadim Skibitski.

Potrivit lui Skibitski, Rusia se află într-o “situaţie dificilă” în ceea ce priveşte rachetele sale Kalibr şi mai deţine doar în jur de 20 la sută sau chiar mai puţin din stocul iniţial de rachete balistice Iskander.

ADVERTISING

În urmă cu câteva zile, Mihail Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a calculat cât ar costa armele de care are nevoie Ucraina pentru a schimba complet cursul acestui război. Astfel, trupele ucrainene mai au nevoie de 50 de sisteme de arme cu rază lungă de acțiune HIMARS furnizate de SUA. Prețul unui sistem este de 4 milioane de dolari, iar costul total se ridică la 200 de milioane de dolari.

C.S.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇