Consilierul lui Zelenski a calculat cât costă armele de care are nevoie Ucraina pentru a schimba complet cursul acestui război

Consilierul lui Zelenski a calculat cât costă armele de care are nevoie Ucraina pentru a schimba complet cursul acestui război

Mihail Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a calculat cât ar costa armele de care are nevoie Ucraina pentru a schimba complet cursul acestui război.

Potrivit acestuia, trupele ucrainene mai au nevoie de 50 de sisteme de arme cu rază lungă de acțiune HIMARS furnizate de SUA. Prețul unui sistem este de 4 milioane de dolari, iar costul total se ridică la 200 de milioane de dolari.

În plus, afirmă oficialul, mai este nevoie și de muniție. Podoliak spune că prețul atingerii parității privind armamentul și distrugerea logistică a armatei ruse este "mai mic decât iahtul unui oligarh rus".

ADVERTISING

”1 Sistem HIMARS - 4 milioane de dolari. 50 de sisteme - 200 de milioane de dolari + muniție. Prețul atingerii parității privind armamentul și distrugerea logistică a armatei ruse este mai mic decât iahtul unui oligarh rus. Nu este o sumă enormă de bani, ci ceva care ar schimba complet cursul acestui război”, a scris consilierul lui Zelenski pe Facebook.

La 1 august, Joe Biden a anunțat un nou ajutor militar de 550 de milioane de dolari pentru Ucraina care se adaugă celor 8 miliarde oferite de la începerea războiului. 

ADVERTISING

Noul pachet constă în muniție pentru HIMARS și pentru tunurile de 155 de milimetri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇