România trimite avioane militare să lupte cu incendiile din Slovenia (Video)

România trimite avioane militare să lupte cu incendiile din Slovenia (Video)

Guvernul a decis să trimită în ajutor Republicii Slovenia trei aeronave militare, pentru stingerea incendiilor de păduri.

Executivul a răspuns astfel apelului făcut de Slovenia prin intermediul Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC).

„Cele două aeronave Spartan pregătite pentru stingerea incendiilor şi un Hercules care va fi folosit pentru transport logistic vor pleca azi în Slovenia. În vederea coordonării cu autorităţile străine, la misiunea de acordare a asistenţei internaţionale, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă asigură un ofiţer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă", mai menţionează sursa citată.

ADVERTISING

Guvernul precizează că ajutorul se va acorda în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Slovenia, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

„Dat fiind contextul actual, în care mai multe ţări europene se confruntă cu incendiile de vegetaţie, reamintim faptul că statul român s-a implicat şi în sprijinirea autorităţilor din Grecia cu echipe specializate de intervenţie, la solicitările formulate de guvernul elen, prin intermediul Mecanismului European de Protecţie Civilă", mai arată Executivul.

ADVERTISING

Iată care este situația în Slovenia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇