Incendii și în România: O persoană a ajuns la spital, trafic rutier blocat, case, pomi și terenuri distruse de flăcări

Incendii și în România: O persoană a ajuns la spital, trafic rutier blocat, case, pomi și terenuri distruse de flăcări

Mai multe incendii au izbucnit duminică în diferite zone ale țării. O persoană a ajuns la spital cu arsuri grave, altele au avut atacuri de panică, mai multe case, livezi și terenuri au fost distruse de foc. Iar în Teleorman, pe DN 6, circulația rutieră este oprită.

Astfel, un incendiu care a izbucnit la un lan de grâu din localitatea Diculeşti, judeţul Vâlcea, s-a extins la două locuinţe şi la un adăpost pentru animale.

O persoană a fost grav rănită având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Alte şase persoane au primit îngrijiri medicale, după ce au suferit atacuri de panică. Zeci de salvatori au participat la acţiunea de stingere a focului.

ADVERTISING

Conform bilanţului realizat de ISU Vâlcea, flăcările au distrus o casă cu suprafaţa de 70 de metri pătraţi, o altă casă de 40 de metri pătraţi, precum şi adăpostul pentru animale construit din lemn.

În Teleorman, pe DN 6, la kilometrul 75, în apropiere de localitatea Vităneşti, circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, din cauza unui incendiu de vegetaţie, care afectează vizibilitatea în zonă. Nu sunt înregistrate victime.

În Prahova, un incendiu izbucnit duminică pe un teren acoperit cu vegetaţie uscată s-a extins la o cultură de viţă de vie şi la o livadă.

ADVERTISING

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, focul a izbucnit în zona satului Tohani din comuna Gura Vadului. A cuprins vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare şi s-a extins şi la două culturi, una de 1.700 de metri pătraţi cu viţă de vie şi o livadă. 120 de pomi fructiferi au fost afectaţi.

Tot în judeţul Prahova pompierii intervin pentru atingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care a cuprins o suprafaţă de 60 de hectare de teren în localitatea Bărcăneşti, în apropiere de Ploieşti.

ADVERTISING

Un puternic incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit, duminică după-amiază, și într-o localitate din judeţul Dolj. Au ars peste 12 hectare de vegetaţie uscată şi peste o tonă de gunoi menajer.

Cel mai probabil incendiul a fost provocat de scânteile mecanice de la o presă care făcea baloţi.

Și în Gorj pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la trei case, în localitatea Budieni. Două persoane au suferit atacuri de panică, dar au refuzat să fie transportate la spital.

Pompierii au precizat că cele trei case sunt foarte apropiate, iar vântul reprezintă o cauză a extinderii focului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇