România trimite 2 milioane de euro pe an Mitropoliei Basarabiei și alte 2 la muntele Athos. Iohannis a promulgat legea

România trimite 2 milioane de euro pe an Mitropoliei Basarabiei și alte 2 la muntele Athos. Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea adoptată de Parlament în urmă cu două săptămâni prin care Mitropoliei Basarabiei din Republica Moldova și schitul românesc „Prodromu”, de la Muntele Athos din Grecia primesc câte două milioane de euro, anual, ca ajutor de la statul român.

Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Iniţiatorii proiectului au fost premierul Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis şi liderul deputaţilor PSD, Ciprian Şerban.

ADVERTISING

Sumele alocate de la bugetul de stat sunt destinate acoperirii cheltuielilor necesare, precum restaurarea și conservarea bunurilor din patrimoniu, completarea fondurilor proprii necesare întreţinerii şi funcţionării centrelor eparhiale şi a unităţilor de cult cu venituri mici sau fără venituri, amenajarea şi întreţinerea muzeelor culturale religioase sau achiziţionarea de imobile necesare desfăşurării activităţilor liturgice, culturale și mediatice ale unităţilor de cult, precum şi a activităţilor de asistenţă socială şi medicală susţinute de unităţile de cult.

ADVERTISING

Banii mai pot fi folosiți și pentru organizarea unor manifestări cultural religioase și mediatice sau pentru construirea, amenajarea şi funcţionarea unor unităţi preşcolare şi şcolare (grădiniţe, şcoli primare, gimnaziale, liceale).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇