România cumpără armament din Coreea de Sud. Cea mai mare achiziție din ultimii 7 ani (Video)

România cumpără armament din Coreea de Sud. Cea mai mare achiziție din ultimii 7 ani (Video)

România va cumpăra obuziere autopropulsate K-9 din Coreea de Sud, în valoare de 920 de milioane de dolari, în cadrul celei mai mari achiziții de armament din ultimii șapte ani.

Acordul a fost anunțat miercuri, în cadrul unei întâlniri la București între ministrul sud-coreean al Apărării, Shin Won-sik, și omologul său român, Angel Tilvăr.

Potrivit Reuters, este cea mai mare achiziție de armament a României din ultimii șapte ani.

În timpul discuțiilor, ministrul Tîlvăr a prezentat succint principalele ameninţări şi riscuri din regiunile Mării Negre şi Balcanilor de Vest pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

ADVERTISING

Oficialul român a salutat, de asemenea, desemnarea companiei Hanwha Aerospace Co. Ltd. drept câştigătoare a procedurii privind achiziţionarea de către România a trei sisteme obuzier calibrul 155 mm de nivel Batalion, incluzând 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder, echipamente de sprijin şi o cantitate iniţială de muniţii specifice.

K9 Thunder Self-Propelled Howtizer Autoloader In Action

În final, oficialul român a exprimat disponibilitatea pentru continuarea dialogului politico-militar, inclusiv la nivel de experți, în vederea identificării unor proiecte concrete ce pot fi dezvoltate în viitor, în cadrul asigurat de acordul de cooperare în domeniul apărării.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇