Restricțiile de la înmormântări ar putea fi relaxate. Detalii de la Raed Arafat

Restricțiile de la înmormântări ar putea fi relaxate. Detalii de la Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că regulile pentru înmormântare ar trebui să devină mai permisive.

El a fost întrebat de ce o persoană poate ieși din izolare după 14 zile de la confirmarea COVID-19, dar o persoană decedată cu diagnostic mai vechi de 14 zile nu poate fi înmormântată cu tot ritualul creștin.

Secretarul de stat în MAI a recunoscut că au existat discuții pe acest subiect și toată lumea a fost de acord că restricțiile ar trebui relaxate în ce privește înmormântările.

ADVERTISING

”Aici pot să vă spun că au fost două discuții pe această temă. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discuție chiar la noi, la Ministerul de Interne, cu reprezentanții cultelor și cu colegii de la Ministerul Sănătății şi la finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată această regulă.

Dacă la început lucrurile nu erau clare, ele s-au clarificat și trebuie modificată regula să devină mai flexibilă, mai permisivă ca oamenii să poată să facă lucrurile cum cer obiceiurile, respectând unele reguli sanitare”, a declarat șeful DSU, marţi seara, la Antena3.

ADVERTISING

Arafat a menționat că este vorba despre un ordin emis de Ministerul Sănătății, care trebuie ”ajustat”.

”Acest lucru a plecat de la discuția respectivă cu colegii de la Ministerul Sănătății, urmează să se discute pentru modificarea ordinului. Este un ordin emis de Ministerul Sănătăţii, dar care acum trebuie ajustat”, a adăugat secretarul de stat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇