Restaurantele ar putea rămâne închise și după 1 iulie, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Restaurantele ar putea rămâne închise și după 1 iulie, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Restaurantele ar putea rămâne închise și după 1 iulie, după ce Grupul de suport tehnico-ştiinţific a decis luni să nu fie luate noi măsuri de relaxare, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Premierul Ludovic Orban a convocat pentru această seară o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, care ar urma să aprobe decizile finale, informează Adevărul.

Grupul de suport tehnico-ştiinţific este format din experţi ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în gestionarea pandemiei. Deciziile sale au caracter de propunere către Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU).

ADVERTISING

Peste 26.500 de cazuri de imbolnăviri

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este în creștere de mai bine de o săptămână.

Numărul total al îmbolnăvirilor de COVID-19 în România a ajuns luni la 26.582 de persoane, după ce au fost înregistrate alte 269 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Și bilanțul negru crește, fiind raportate în ultima zi 22 de decese. Până acum, în România au murit din cauza coronavirusului 1.634 de persoane.

În ce privește numărul pacienților internați pe secțiile de Terapie Intensivă, acesta a scăzut puțin față de duminică, însă este tot peste 200. Duminică se aflau la ATI 217 pacienți, iar luni 210 pacienți.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ultimele 24 de ore au fost procesate doar 4.779 de teste.

Orban: M-am îngrijorat. Am văzut niște imagini…

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că orice măsură de relaxare trebuie discutată, trebuie analizat ceea ce s-a întâmplat în fiecare etapă, iar apoi se va lua o decizie.

El a subliniat că sunt foarte multe persoane care nu respectă regulile de distanțare, mai ales la terase, iar miercuri va convoca miniștrii și instituțiile cu atribuții de control.

Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile care au atribuții de control pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu s-au respectat regulile și există un risc de transmitere a virusului crescut.

ADVERTISING

La terase regulile nu se respectă. Dorința noastră a fost mereu de a nu reveni la restricții, dar să respectăm regulile. M-aș bucura să vad Poliția Locală pe teren, în mijloacele de transport, nu să dea amenzi, dar să le dea măști celor care nu au. Patronii de restaurante ar trebui sa fie mai riguroși și să le ceară clienților să respecte regulile”, a precizat Orban.

Întrebat ce măsuri va lua cu privire la aglomerația de pe litoral, mai ales la terase, premierul a spus că este nevoie de o prezență mai mare pe teren a instituțiilor cu activitate de control.

”Sigur, înțeleg că e aglomerație, dar și pe terase trebuie respectate regulile. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă. Chiar m-am îngrijorat. Am văzut niște imagini… Aproape nu s-a mai respectat nicio regulă.

E nevoie de prezența pe teren a tuturor instituțiilor cu activitate de control, pentru a-i determina pe cetățeni să respecte regulile. Suntem în gardă, suntem foarte atenți”, a adăugat Orban.

Citește și:

Se deschid restaurantele la 1 iulie? Ce spune ministrul Economiei

Petreceri ilegale pe plaja din Tuzla, două seri la rând. Jandarmii au dat amenzi de peste 30.000 de lei

O terasă din Vama Veche a fost închisă după ce două angajate au fost confirmate cu COVID-19. Ce mesaj transmit reprezentanții localului


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇