”Regatul Germaniei” - statul autoproclamat, cu rege și propria monedă, care neagă existența Germaniei

”Regatul Germaniei” - statul autoproclamat, cu rege și propria monedă, care neagă existența Germaniei

Parte a unei mișcări ce neagă existența Germaniei, Peter Fitzek a înființat în urmă cu zece ani ”Regatul Germaniei” și s-a autoproclamat rege, sub numele de Petru I.

Königreich Deutschland este un stat independent autoproclamat care îşi bate propria monedă, emite cărţi de identitate şi are propriul steag.

Fitzek este cunoscut în Germania ca ”cetățean al Reichului”, alături de alți aproximativ 21.000 de oameni care nu recunosc legitimitatea Republicii Federale Germania. De curând, polițiștii germani au arestat 25 de persoane acuzate că plănuiau o lovitură de stat violentă.

ADVERTISING

Însă Petru I i-a asigurat pe reporterii BBC, care l-au vizitat în castelul său impunător dintr-o zonă rurală a Germaniei, că nu are intenții similare. Cu toate acestea, crede că statul german este ”distructiv și bolnav” și nu vrea să facă parte dintr-un sistem pe care îl numește ”fascist și satanic”.

O încăpere a castelului a fost amenajată ca studio de televiziune, Fitzek sperând să-și lanseze propriul post TV, iar aici a avut loc discuția cu jurnaliștii.

Ideea de a-și înființa propriul regat i-a venit după ce a candidat fără succes pentru a deveni primar și parlamentar, explică Fitzek.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Oamenii care sunt corupți, infractori sau dispuși să fie foloșiți sunt cei care reușesc în sistemul german, iar cei cu inima sinceră, care vor să schimbe lumea în bine, în numele binelui comun, nu au nicio șansă”, spune germanul.

Cum statul german nu recunoaște acest regat sau documentele emise de el, Fitzek a intrat de mai mai multe ori în conflict cu legea pe parcursul domniei sale, fiind condamnat, de pildă, pentru că a condus fără să dețină permis. A făcut chiar și câțiva ani de închisoare pentru deturnare de fonduri, însă condamnarea a fost ulterior anulată.

ADVERTISING

Serviciile de informații care urmăresc ”Regatul Germaniei” de doi ani au precizat pentru BBC că îl consideră o amenințare, privindu-l ca pe un cult care îi expune pe oameni la teorii ale conspirației și ideologii extremiste – un tip de mișcare care a luat avânt în Germania în special pe fondul pandemiei.

Regatul lui Fitzek ar avea în jur de 5.000 de cetățeni și este în curs de extindere, fiind cumpărate noi terenuri pe care ar urma să de dezvolte comunități în sânul cărora membrii săi să trăiască independent de statul german.

Cetățenii regatului nu plătesc taxe și impozite statului și nu își înscriu copiii la școală, ceea ce este ilegal în Germania.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇