Record de vaccinări zilnice în Germania: 739.000 de persoane în 24 de ore

Record de vaccinări zilnice în Germania: 739.000 de persoane în 24 de ore

Germania a raportat joi un nou record naţional de vaccinări într-o singură zi împotriva noului coronavirus.

739.000 de rezidenţi au fost inoculaţi în ultimele 24 de ore cu unul dintre cele trei vaccinuri anti-COVID-19 administrate în prezent în această ţară, informează DPA.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a salutat "noul record zilnic" într-un mesaj publicat pe Twitter.

Între timp, Guvernul de la Berlin încearcă să diminueze criticile potrivit cărora campania naţională de vaccinare a fost până acum prea lentă şi prea birocratică.

ADVERTISING

Aproximativ 17,8% din populaţia Germania a primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit statisticilor furnizate de Institutul Robert Koch (RKI).

În rândul germanilor cu vârste de peste 60 de ani, procentul de vaccinare variază la nivelul landurilor federale între 33% şi 50%.

Cancelarul Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, ar urma să primească la rândul ei prima doză de vaccin în cursul zilei de vineri, afirmă presa germană.

Într-o declaraţie precedentă, ministrul Jens Spahn a deplâns faptul că ritmul de vaccinare nu a fost suficient de rapid pentru a evita apariţia celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 în Germania, unde numărul zilnic al infectărilor cu SARS-CoV-2 se apropie cu repeziciune de nivelurile record înregistrate în valurile precedente. 

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇