Reacția Urgent Cargus, acuzată de DSP Botoșani că a distrus o probă trimisă la Institutul Cantacuzino: Probele biologice sunt interzise la transport cu serviciile de curierat

Reacția Urgent Cargus, acuzată de DSP Botoșani că a distrus o probă trimisă la Institutul Cantacuzino: Probele biologice sunt interzise la transport cu serviciile de curierat

Firma de curierat Urgent Cargus, acuzată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani că a distrus o probă trimisă pentru testare la Institutul Cantacuzino, precizează că ”probele biologice sunt bunuri interzise la transport cu serviciile de curierat”.

Totodată, compania spune că DSP Botoșani a pus în pericol siguranța angajaților și clienților săi.

”Suntem surprinși și indignați de acțiunea neglijentă a DSP Botoșani care, încălcând prevederile legale în vigoare, a transmis probe biologice prin intermediul companiei noastre, fapt care poate pune în pericol siguranța angajaților și clienților noștri.

ADVERTISING

Conform normelor legale, Urgent Cargus nu asigură transportul probelor biologice, iar acest fapt este comunicat către toți clienții noștri, lista bunurilor interzise sau restricționate la transport fiind publicată pe site-ul nostru.

Responsabilitatea privind conținutul coletului este integral a expeditorului, inclusiv responsabilitatea de a nu transmite bunuri care se află pe lista celor interzise la transport”, se arată într-un comunicat al Urgent Cargus transmis SpotMedia.ro.

”Expedierea a fost preluată în conformitate cu prevederile ANCOM”

Firma precizează că ”expedierea care face subiectul declarațiilor recente ale reprezentanților DSP Botoșani a fost preluată în conformitate cu prevederile ANCOM care specifică faptul ca reprezentanții noștri nu au voie să verifice conținutul expedierilor preluate, noi având doar obligația de transportatori de la expeditor până la destinatar”.

ADVERTISING

Reprezentanții Urgent Cargus mai transmit că vor contacta și vor comunica, din nou, tuturor clienților care este lista bunurilor interzise la transport.

”Siguranța și sănătatea clienților și angajaților noștri sunt și în acest context prioritare pentru noi și luăm în continuare toate măsurile necesare pentru a oferi serviciile noaste în condiții de maximă siguranță.

Mai mult decât atât, vom contacta și le vom comunica, din nou, tuturor clienților noștri care este lista bunurilor interzise la transport și care sunt reglementările privind transporturile realizate prin intermediul companiei noastre, astfel încât să evităm pe viitor ca siguranța angajaților sau clienților noștri să fie pusă în pericol”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISING

Potrivit Urgent Cargus, ”în tot acest timp, datorită măsurilor implementate în organizație, am avut doar două cazuri de infecție cu COVID-19 printre angajații noștri”.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani acuză compania de curierat Urgent Cargus că ar fi provocat compromiterea unei probe necroptice care ar fi fost expediată către Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti şi nu ar fi ajuns la destinaţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇