Reacția lui Nicușor Dan, după ce a fost suspendată demolarea Cathedral Plaza și s-a ales cu plângere penală

Reacția lui Nicușor Dan, după ce a fost suspendată demolarea Cathedral Plaza și s-a ales cu plângere penală

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că va face recurs la Curtea de Apel București împotriva sentinței de luni a Tribunalului Bucureşti prin care a dispus suspendarea dispoziţiei de demolare a Cathedral Plaza.

Edilul subliniază că dispoziția de demolare emisă de el în luna iulie este copy-paste din dispozitivul unei hotărâri judecătorești definitive.

”O hotărâre definitivă din 2010 a constatat ca autorizația prin care imobilul a fost construit este nelegală și că avizul Ministerului Culturii pe care s-a bazat este nul. O hotărâre definitivă din 2013 obliga Primarul Municipiului București să emită dispoziția de demolare.

ADVERTISING

Instanța reține că “se afectează nu un spațiu public, ci un spațiu public cu valoare istorică deosebită” și că se încalcă dreptul la libertate religioasă. Am emis in iulie 2022 dispoziția de demolare preluând copy-paste dispozitivul hotărârii definitive din 2013.

Proprietarul clădirii a solicitat atât anularea cât și suspendarea dispoziției de demolare motivând în esență că are pe rolul instanțelor o cerere de intrare în legalitate a imobilului și că dispoziția de demolare trebuie să aștepte soluționarea litigiului de intrare în legalitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tribunalul București a soluționat pentru moment cererea de suspendare a dispoziției de demolare. A reținut probabil (hotărârea nu este redactată) că există un risc ca imobilul să fie demolat înainte de soluționarea cererii de anulare a dispoziției de demolare”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

În ceea ce privește plângerea penală depusă de proprietarul clădirii împotriva lui Nicuşor Dan, edilul spune că depășește orice limită a tupeului.

”Evident, proprietarul clădirii ilegale are dreptul să facă toate demersurile legale pentru a-și salva clădirea. Însă a face plângere penală împotriva primarului care a pus în executare o hotărâre definitivă depășește orice limită a tupeului”, a subliniat Nicușor Dan.

ADVERTISING

Reprezentanţii proprietarului clădirii Cathedral Plaza anunţă, luni seară, că Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea dispoziţiei primarului general Nicuşor Dan, prin care se intenţiona demolarea clădirii.

De asemenea, proprietarul clădirii a înregistrat şi o plângere penală împotriva lui Nicuşor Dan pentru abuz în serviciu şi alte fapte conexe în legătură cu dispoziţia de desfiinţare a clădirii de birouri emisă de acesta in data de 20 iulie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇